E.ON Distribuţie România a devenit Delgaz Grid, de la 1 ianuarie

Grupul german E.ON a schimbat la 1 ianuarie denumirea distribuitorului de gaze naturale și electricitate E.ON Distribuţie România în Delgaz Grid, după parcurgerea unui amplu proces de rebranding, care a presupus crearea şi promovarea unei noi identităţi vizuale.

„Delgaz Grid porneşte la drum ca un jucător puternic pe piaţa energiei din România, păstrând valorile grupului E.ON, din care face în continuare parte, fără a exista efecte asupra activităţii sau organizării actuale a companiei”, arată compania.

Schimbarea denumirii a avut în vedere respectarea cerinţelor legislaţiei interne şi a celei comunitare care impune companiilor integrate din sectorul energiei să aplice o separare clară, inclusiv la nivel de identitate vizuală, între operaţiunile de furnizare şi cele de distribuţie, astfel încât să fie evitată orice confuzie între aceste activităţi din perspectiva consumatorului.

Delgaz Grid operează o reţea de gaze naturale în lungime de peste 21.600 kilometri, respectiv o reţea de electricitate de peste 81.000 km, care deservesc în total circa 3,1 milioane de clienţi şi acoperă judeţele din partea de Nord a României (Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ, Bacău).

Compania va continua investiţiile în modernizarea şi reabilitarea reţelelor de gaze naturale şi electricitate, după ce în 2016 a derulat un program de investiţii de circa 400 milioane de lei.

Investiţiile totale realizate de E.ON în România de la intrarea pe piaţă, în 2005, depăşesc 1,4 miliarde de euro.

German
Citește articolul precedent:
Consiliul Concurenței analizează preluarea Hornschurch de către ContiTech, parte a grupului Continental

Consiliul Concurenţei analizează tranzacția prin care ContiTech AG, furnizor german de produse din cauciuc și plastic pentru aplicaţii industrial, preia...

Închide