E.ON majorează investițiile din România la aproape 100 milioane euro anual

Grupul german E.ON a investit circa 433 milioane lei (97 milioane euro) în România anul trecut, proiectele vizând în principal modernizarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale și energiei electrice, iar pentru 2016 a bugetat investiții cu o valoare similară.

„Continuarea în ritm susţinut a programelor de reabilitare şi modernizare a reţelelor de gaze şi electricitate, consolidarea poziţiei deţinute pe piaţa de profil, precum şi lansarea de noi produse şi servicii pentru clienţi reprezintă principalele priorităţi ale companiei pentru perioada următoare”, a declarat Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România.

De la intrarea pe piața românească, grupul german a realizat investiții de peste 5 miliarde de lei şi a virat către stat aproape 7 miliarde de lei sub formă de impozite şi taxe.

Pe segmentul gazelor naturale, anul trecut au fost investite 160 milioane de lei (36 milioane de euro), sistemul de distribuţie fiind reabilitat şi modernizat pe o lungime de 450 kilometri şi extins pe o lungime de 150 kilometri. Pentru 2016 au fost bugetate peste 190 milioane de lei (43 milioane euro), obiectivele principale vizate fiind modernizarea a circa 500 kilometri de conducte şi branşamente şi extinderea sistemului de distribuţie cu 150 kilometri.

Valoarea investiţiilor în domeniul energiei electrice a fost de 240 milioane lei (54 milioane euro) anul trecut, cele mai mari de la preluarea distribuţiei de energie electrică în zona Moldova, în anul 2005. Principalele obiective avute în vedere au fost implementarea SCADA, contorizarea inteligentă, modernizarea unor staţii de transformare, reabilitarea şi securizarea reţelelor electrice, în special a celor de joasă tensiune.

Pentru anul în curs au fost prevăzute investiţii situate la un nivel apropiat celui din anul anterior.
Cifra de afaceri consolidată a companiilor E.ON în România a fost de 4,9 miliarde lei (1,1 miliarde de euro) anul trecut, fiind similară cu nivelul raportat în 2014. Volumele de gaze naturale şi electricitate comercializate au totalizat 28,4 TWh. Previziunile pentru acest an privind cifra de afaceri sunt de uşoară creştere comparativ cu 2015.

German
Citește articolul precedent:
Rémi Vrignaud, promovat la conducerea cancelariei lui Oliver Bäte, CEO al Allianz Group

Directorul general al Allianz-Țiriac Asigurări, Rémi Vrignaud, va prelua de la 1 septembrie coordonarea activităților cancelariei lui Oliver Bäte, CEO...

Închide