Elicopterul H215 fabricat în România, un parteneriat de succes cu Industria Aeronautică din România

Construcția fabricii Airbus Helicopter Industries este în grafic

Airbus Helicopters implementează strategia industrială prin crearea unor parteneriate cu Industria Aeronautică din România. Succesul companiei Airbus Helicopters este legat de intrarea timpurie pe piață și lansarea unei cooperări industriale precum linia de asamblare H215 din România. Construcția acestei linii de asamblare valorifică joint venture-ul Airbus Helicopters România, pe care Airbus Helicopters l-a creat cu partenerul său istoric IAR SA în 2002.

„2015 s-a dovedit un an de creștere, întrucât a fost creată o nouă companie Airbus Helicopters Industries care a deschis drumul către o colaborare mai puternică și a întărit legăturile noastre cu Industria Aeronautică din România,” a declarat Serge Durand, Director General al Airbus Helicopters în România.

Airbus Helicopters Industries, compania recent înființată în România care se ocupă de construcția liniei finale de asamblare, este de asemenea responsabilă cu vânzarea și exportul produselor în toată lumea și va contribui la creșterea exporturilor românești.

După o fază de dezvoltare estimată să dureze până în 2019, Airbus Helicopters Industries va angaja 350 de oameni și va fabrica 15 H215 pe an.

Companiile Industriei Aeronautice Românești – Airbus Helicopters Industries, IAR, Aerostar, Aeroteh și Turbomecanica – au stabilit o strânsă colaborare pentru a demara nu numai fazele de dezvoltare și de producție completă a elicopterului H215 în România, dar și în vederea altor potențiale programe Airbus Helicopters.

Inițiativa Airbus Helicopters este de a dezvolta parteneriate de referință care întăresc încă o dată dorința companiei de a deveni un jucător important în România.

Despre Airbus Helicopters (www.airbushelicopters.com)

Airbus Helicopters, o divizie a Airbus Group, oferă cele mai eficiente soluții pentru elicoptere civile și militare din toată lumea. Compania are în funcțiune o flotă de aproximativ 12.000 de elicoptere operate de peste 3.000 de clienți în aproximativ 154 de țări. Airbus Helicopters are peste 22.000 de angajați la nivel global și în 2015 a generat un venit de 6,8 miliarde de euro.

German
Citește articolul precedent:
Holcim România continuă campania de reabilitare a terenurilor de educație fizică din școli și oferă elevilor o nouă suprafață sportivă

Holcim România a lansat astăzi, 17 mai, un nou teren multisport, la   Liceul Teoretic Constantin Șerban Aleșd. Terenul a fost...

Închide