Elvețienii de la Sika vor să construiască o nouă fabrică în România, în sudul țării

Furnizorul de materiale chimice de construcții Sika România ia în calcul construcția celei de-a treia fabrici, în zona de sud a țării, și prognozează pentru acest an un avans de două cifre al business-ului, susținut de extinderea portofoliului de produse și evoluția pozitivă a pieţei locale de construcţii.

“În 2015 am încheiat anul cu o cifră de afaceri de circa 26,4 milioane de euro, în creştere cu peste 25% comparativ cu anul anterior. Acest lucru a fost determinat şi de intrarea pe piaţa produselor de volum, odată cu deschiderea în 2014 a unităţii de producţie de la Căpuşu Mare, județul Cluj. Astfel, a avut un aport semnificativ prezenţa produselor noastre pe un segment de piață extins, comparativ cu nişa produselor speciale pe care activam până acum”, a declarat Laurenţiu Ştefănescu, director general al subsidiarei grupului elvețian Sika.

Reprezentantul companiei a afirmat că ritmul de creştere raportat anul trecut va fi menţinut în acest an, business-ul Sika România urmând astfel să bifeze un nou avans de două cifre al rulajului.

„Această evoluţie va fi susţinută atât de implicarea Sika în proiecte de mare anvergură pe piaţa locală, cât şi de lansarea de noi produse în fabrica noastră de lângă Cluj-Napoca”, a completat Ştefănescu.

În ceea ce priveşte planurile pentru următoarea perioadă, Sika România vizează deschiderea celei de-a treia unităţi de producţie, în sudul ţării.

„În contextul creşterii accelerate a business-ului Sika România din ultimii trei ani, cu peste 43%, şi al majorării gradului de penetrare pe piaţă a produselor noastre, în acest moment analizăm posibilitatea de a investi într-o nouă unitate de producţie, în zona de sud a ţării”, a afirmat Ștefănescu.

Sika România are în prezent o fabrică la Brașov, unde produce aditivi pentru betoane, și o unitate care produce mortare şi adezivi speciali pentru construcţii, la Cluj.

Potrivit directorului general Sika România, piaţa locală de construcţii a avut o evoluţie pozitivă în acest an. Astfel, până la finalului lui 2016, Ştefănescu estimează un avans cu circa 7-8% al segmentului de profil.

„Aşa cum anul trecut  creşterea pieţei a fost determinată cu precădere de investiţiile în zona rezidenţială, şi anul acesta aportul segmentelor rezidenţial, office şi comercial a adus o evoluţie pozitivă. Sperăm ca apetitul investiţional din domeniul privat să continue în România după toate mişcările de pe pieţele externe (inclusiv influenţa Brexit-ului), iar lucrările iniţiate să aibă o finalitate în cursul acestui an”, a mai spus reprezentantul Sika România.

Sika AG, cu sediul în Baar, Elveţia, este o companie activă la nivel global în domeniul materialelor chimice speciale, deservind industria construcţiilor şi industriile producătoare de componente auto, autobuze, camioane, trenuri, faţade, parcuri solare şi eoliene. Compania elveţiană este lider în domeniul soluţiilor utilizate în procesele de sigilare, lipire, amortizare, consolidare şi protecţie a structurilor portante.

German
Citește articolul precedent:
Liderii IoT industriali acționează în vederea interoperabilității și colaborării open source

GE Digital și Bosch Software Innovations anunță cooperarea menită să conecteze lumea industrială Diviziile software ale GE și Bosch elaborează...

Închide