Firmele din România deținute de Vienna Insurance Group au bifat o creștere de 37,3% a primelor în S1

Companiile din România ale Vienna Insurance Group au raportat în prima jumătate a anului o creștere de 37,3% a primelor, avansul fiind susținut în principal de segmentul asigurărilor auto.

„Vienna Insurance Group a raportat de asemenea rezultate bune pe piața asigurărilor din România, care timp de mai mulți ani a fost o piață dificilă. Companiile din România ale grupului au raportat o creștere remarcabilă a primelor, de 37,3% în prima jumătate a anului 2016. Acest lucru s-a datorat în principal segmentului asigurărilor auto, care în prezent se îndreaptă într-o direcție bună”, a anunțat grupul austriac.

Pe segmentul asigurărilor de viață, VIG a semnat la începutul lunii august un acord de preluare a filialei AXA în România, tranzacția așteptând acordul autorităților. VIG mai deține pe piața locală companiile Omniasig, Asirom şi BCR Life.

La nivel de grup, VIG a generat prime de 4,9 miliarde euro, în creștere ușoară față de anul trecut, în vreme ce profitul înainte de impozitare s-a ridicat la  201,3 milioane euro. ”Am anunțat o țintă de dublare a profitului realizat anul trecut, până la 400 milioane euro și rezultatele noastre semestriale confirmă că suntem pe traiectoria preconizată pentru a atinge acest obiectiv, deși contextul caracterizat de dobânzi scăzute nu s-a schimbat și continuă să aibă un efect negativ asupra rezultatelor noastre financiare”, a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Investițiile grupului, inclusiv numerarul și echivalentele de numerar, au însumat 32,3 miliarde euro (+3,2%) în prima jumătate a acestui an.

În luna iulie 2016, agenția internațională de rating Standard & Poor’s a reconfirmat ratingul A+ cu perspectivă stabilă acordat VIG.

German
Citește articolul precedent:
GfK Vocational School – oportunități de angajare în cercetare de piaţă pentru absolvenţii de liceu din Iaşi

Din septembrie, 50 de absolvenţi de liceu din Iaşi vor lua parte la o lună întreagă de seminarii și traininguri...

Închide