Firmele și persoanele fizice autorizate din România primesc în data de 07.07.2017 un număr de identificare european

Liviu Flusca, Schoenherr & Asociatii

În vederea facilitării unui mediu juridic şi fiscal mai favorabil întreprinderilor și a stimulării competitivităţii întreprinderilor europene prin reducerea sarcinilor administrative şi sporirea certitudinii juridice, la nivelul Uniunii Europene se lucrează momentan la implementarea unui sistem de interconectare a registrelor centrale, ale comerţului şi ale societăţilor.

În mod concret, acest sistem va da posibilitatea oricărei persoane de a accesa informații din registrul comerțului privind orice firmă din Uniunea Europeana prin intermediul portalului e-justice.europa.eu.

Acest portal nu va stoca informații la nivel central privind firmele din statele membre, ci va acționa ca o interfață între persoana care dorește să acceseze informațiile și registrul comerțului din statul membru în care este înregistrată compania în cauză.

Un pas necesar în vederea implementării sistemului de interconectare este atribuirea unui număr de înregistrare european unic pentru fiecare firmă, deci inclusiv cele din România.

În acest sens, potrivit Legii nr. 152/2015 (care implementează Directiva 17/2012), toate persoanele înregistrate în Registrul Comerțului din România vor primi începând cu 07.07.2017 un „identificator unic la nivel european” (EUID).

Legea nr. 152/2015 nu prevede însă în mod expres dacă firmele deja existente la acea dată vor fi nevoite să schimbe certificatele de înregistrare sau le vor putea schimba la cerere.

(Liviu Flusca, Schoenherr & Asociatii)

German
Citește articolul precedent:
Oasis Development refinanțează Prima Shops Oradea și Mangalia cu un credit de la Raiffeisen

Dezvoltatorul Oasis Retail & Development Consulting a contractat un credit de 8,5 milioane euro de la Raiffeisen Bank România, fondurile...

Închide