Florin Tîrlă, Knight Frank: Aproape 95% din investițiile imobiliare, cu capital străin

Sectorul de real-estate s-a dezvoltat în ultima perioadă în principal datorită investițiilor externe, care au acoperit anul trecut peste 90% din investițiile imobiliare realizate la nivel local, spune Florin Tîrlă, Head of Capital Markets la Knight Frank România.

”În 2015, aproape 95% din investițiile în real-estate au fost externe și nu capital românesc. Nu e un lucru îmbucurător, dar e un lucru cu care trebuie să trăim și pe care să-l gestionăm cumva. Din 2014 vedem un sentiment pozitiv în ceea ce înseamnă creșterea în real-estate, în mod general. Sentimentul pozitiv s-a materializat puțin, dar nu suficient”, a declarat reprezentantul companiei de consultanță imobiliară la conferința „Real-estate, Quo Vadis?”, organizată de DeBizz Magazine.

Pe plan local activează câteva fonduri de investiții mari, venite în România în urmă cu mai multi ani, care și-au reluat activitatea, însă intrările noi lipsesc.

”Suntem oarecum la nivel de turism încă: vin, se uită, mai așteaptă ceva”, a spus Tîrlă.

Consultanții spun că începând din 2014 există un interes foarte ridicat pe piața logistică și industrială, în ciuda stării infrastructurii deficitare.

”Motorul de creștere este și va fi comercialul. Retailul s-a sofisticat destul de mult în ultimii ani, am văzut transformări ale unor mall-uri în birouri, am văzut refacerea unor mall-uri care intraseră într-un trend descendent și acum sunt pe un trend ascendent”, a mai afirmat reprezentantul Knight Frank.

DEBIZZ Magazine, unica revistă de business germano-română, a organizat, marți, 23 februarie, la Hotel Intercontinental, primul eveniment de tip dezbatere din seria celor dedicate problemelor de actualitate cu care se confruntă mediul de business din România.

La eveniment au fost invitați ca speakeri Yourdaer Kahraman, CEO Fiba Holding commercial Real Estate, Cristian Erbașu, Președintele Patronatului Societăților din Construcții,  Corneliu Teofil Teaha, General Manager Teaha Management Consulting, Mihai Rohan, Președintele CIROM și Florin Tîrlă, Head of Capital Markets Knight Frank România.

German
Citește articolul precedent:
Mihai Rohan, CIROM: Piața cimentului, în creștere cu 11%. Clădirile prind contur

Piața cimentului, produs care dă ”ora exactă” în industria construcțiilor, a avansat cu aproape 11% anul trecut, până la 8,35...

Închide