Germanii de la Linde au investit peste 315 milioane euro în România

Grupul german Linde, cel mai mare furnizor de gaze industriale din țară și lider pe piața de profil la nivel mondial, a investit peste 315 milioane de euro în România, unde este prezent din anul 1996.

Linde Gaz România are o echipă de aproape 500 de specialiști, implicați în diferite sectoare, precum fabricarea produselor chimice, sticlă, energie, produse alimentare, farmaceutice și medicale, petrochimice și de rafinare, hidrogen, oțel și metal.

În 2015, afacerile companiei au urcat de la 113 milioane euro la aproximativ 118 milioane euro, nivelul maxim înregistrat în cei 20 de ani de activitate pe piața locală. Pentru 2016, Linde Gaz România anticipează un rulaj în creștere ușoară, la 118,5 milioane euro.

„Gazele Linde cum ar fi hidrogenul, dioxidul de carbon și oxigenul ne fac viaţa mai bună în fiecare zi – sprijinind tehnologiile care ne mențin mobili și conectați, calitatea alimentelor și a sănătății îmbunătățindu-se. (…) Rețeaua noastră de distribuţie acoperă toate regiunile geografice, ceea ce ne permite să garantăm livrări rapide și de încredere”, a declarat Ciprian Islai, General Manager, Linde România.

Compania are peste 10.000 de clienți în România, printre cei mai mari numărându-se ArcelorMittal Galați, Oltchim și OMV Petrom.

Linde a investit 13 milioane euro în România anul trecut, pentru 2016 având bugetate proiecte de peste 10 milioane euro.

Grupul german Linde este unul din liderii globali în furnizarea de gaze industriale și de inginerie din lume, cu venituri de 17,9 miliarde euro în anul financiar 2015. Grupul are aproximativ 65.000 de angajați, în peste 100 de țări.

German
Citește articolul precedent:
Limba română pe agenda expaţilor – ediţia a V-a, un eveniment A_BEST dedicat profesioniştilor de resurse umane

A_BEST (www.abest.ro), unul dintre cele mai mari centre independente de învăţare a limbilor străine din România, organizează cea de-a cincea...

Închide