Germanii de la Preh deschid o reprezentanță la Iași

Grupul german Preh îşi extinde afacerile din România prin deschiderea unei reprezentanțe la Iași, unde vor lucra peste 50 de angajaţi.

Preh a închiriat deja o serie de birouri în Iaşi, fiind în perioada de amenajări, iar marți, 14 martie, este programată inaugurarea unei staţii de încărcare maşini electrice, informează Primăria Iași.

Prezenţa la Iaşi a grupului Preh vine în contextul în care noul ambasador al Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, a adresat o invitaţie primarului Mihai Chirica în vederea unei întrevederi la sediul ambasadei din Bucureşti, potrivit sursei citate.

„Vom onora această invitaţie pe măsură ce ne vom elabora şi un plan de acţiuni în vederea atragerii atenţiei asupra prezenţei mediului de afaceri ieşean în Germania şi a celui german în zona Iaşului”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Preh este un furnizor de origine germană din industria automotive, fondat în 1919. Grupul german, cu vânzări de 763 milioane euro şi 4.900 de angajaţi la nivelul anului trecut, are fabrici în Germania, Portugalia, Mexic, Statele Unite ale Americii, China și România, care produc sisteme de comandă pentru interiorul autovehiculelor.

Pe plan local, grupul operează o fabrică la Ghimbav, judeţul Braşov, deschisă în 2009. Unitatea produce comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Daimler. Subsidiara Preh din România mizează în acest an pe afaceri de 137 milioane euro, în creştere cu 2%, şi preconizează că va depăşi pragul de 1.000 de angajaţi la fabrica din Ghimbav, de la circa 930 de persoane în prezent.

German
Citește articolul precedent:
SAP încheie un parteneriat strategic cu Google pentru a oferi clienților mai multe opțiuni în Cloud

SAP, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, anunță încheierea unui parteneriat strategic cu Google, cu...

Închide