Gothaer: Grindina, principala cauză a pagubelor produse în agricultură

În perioada 1 ianuarie – 1 august 2016, pe segmentul asigurărilor agricole, grindina a fost principala cauză a daunelor produse (65%), fiind urmată de ploile torențiale (23%) și înghețul târziu de primăvară, potrivit datelor înregistrate de Gothaer Asigurări Reasigurări.

Fenomenele atmosferice au afectat peste 75.000 hectare, față de doar circa 15.000 hectare în anul agricol precedent.

Pe de altă parte, până la 1 august, numărul dosarelor de daună avizate se ridică la peste 600, comparativ cu cele 139 din anul agricol precedent. În ceea ce privește culturile afectate, pagubele produse suprafețelor cultivate cu grâu au deținut cea mai mare pondere, urmate de rapiță și floarea soarelui. Alte culturi afectate au fost și cele de orz, porumb, viță de vie și pomi fructiferi.

”Agricultura este un domeniu strategic pentru România și economia ei, iar asigurările agricole trebuie să restabilească un echilibru atunci când fenomenele meteo severe pun în pericol munca și producția fermierilor. Încercăm continuu să ne adaptăm în mod echilibrat produsele și serviciile pentru a răspunde nevoilor acestei linii de asigurări, mai ales în contextul în care ne confruntăm cu o frecvență și o severitate din ce în ce mai agravante. Am investit în tehnologie, eficiență, încercăm să prioritizăm activitățile și ne echilibrăm permanent subscrierile în funcție de resurse și capacități, astfel încât în momentul producerii unui eveniment să fim cât mai devreme alături de clienți. Doar anul acesta am achitat, de exemplu, o despăgubire de peste 400.000 lei în șapte zile de la primirea ultimului document necesar instrumentării dosarului de daună, constatând pagubele într-un termen record, respectiv în prima zi în care s-a putut intra în teren după eveniment”, declară Anca Băbăneață, CEO Gothaer Asigurări Reasigurări.

România deține aproximativ 13,8 milioane hectare agricole din care, în anii trecuți, au fost cultivate cu preponderență 8,10 milioane hectare, potrivit Gothaer, care citează datele EUROSTAT.

Gothaer Asigurări Reasigurări, parte a grupului german Gothaer, este un asigurător în plină dezvoltare, cu peste 200 de angajaţi şi un volum de prime brute subscrise de 81,9 milioane lei în 2015. Produsele Gothaer sunt accesibile prin intermediul sediilor din Bucureşti şi din alte oraşe mari din România, prin intermediul partenerilor săi, brokeri de asigurare şi agenţi autorizaţi, precum şi online, pe www.gothaer.ro.

German
Citește articolul precedent:
Vânzările Profihairshop au crescut cu 35% în primele nouă luni, la 4 mil. euro

Retailerul specializat în comercializarea de produse profesionale pentru îngrijirea părului Profihairshop a înregistrat vânzări în valoare de 4 milioane de...

Închide