Gothaer România a raportat în 2016 prime brute subscrise în creștere cu circa 20%

Compania Gothaer Asigurări Reasigurări, parte a grupului german Gothaer, a înregistrat anul trecut prime brute subscrise de 97,8 milioane lei, în creștere cu 19,4% față de 2015.

Evoluția se datorează creșterii înregistrate pe aproximativ toate formele de asigurare, în principal pe linia asigurărilor facultative Casco, cu o creștere de peste 29% la nivelul anului trecut, arată compania.

„Am avut un an bun – deloc ușor, dar bun în ansamblu – în ciuda unei piețe de asigurări marcate de schimbări și evenimente care nu au avut rolul de a impulsiona dezvoltarea industriei. Am înregistrat creșteri pe mai toate formele de asigurări, precum cea a asigurărilor Casco și consolidări de poziție pe segmente cum este cel al asigurărilor de Garanții”, a declarat Anca Băbăneață, CEO al Gothaer Asigurări Reasigurări.

În 2016, Gothaer a achitat despăgubiri în valoare totală de peste 42,5 milioane lei, segmentele de asigurări pe care au fost avizate cele mai multe dosare de daună fiind Casco (24,1 milioane lei), urmat de Agro (9,7 milioane lei).

Cea mai mare daună plătită anul trecut de companie a fost în valoare de 754.437 lei, aferentă unei asigurări de garanții.

Durata medie de plată a dosarelor de daună a fost de 4,7 zile pentru Casco și de trei zile pe segmentul Property.

Portofoliul de clienți ai companiei s-a majorat cu 49%, creștere reflectată și în avansul numărului de polițe (plus 50% față de 2015).

La nivel de grup, profitul consolidat al Gothaer a crescut anul trecut cu aproximativ 4,5%, la peste 140 milioane euro, potrivit datelor preliminare.

German
Citește articolul precedent:
Specialiștii din domeniul consultanței fiscale se reunesc la evenimentul „Tax & Finance Forum” de la București

București, 13 aprilie 2017 – BusinessMark anunță organizarea celei de-a VII-a ediții a „Tax & Finance Forum”, ce va avea...

Închide