Grupul german Eberspächer deschide o fabrică la Oradea

Grupul german Eberspächer va deschide joi, la Oradea, o fabrică pentru tehnologia de evacuare a gazelor de eşapament, unde va produce catalizatori şi amortizoare de zgomote pentru producătorii europeni de automobile.

„Această extindere a capacităţilor de fabricaţie este impusă de creşterea puternică a sectorului Exhaust Technology, pe fondul obţinerii de noi comenzi”, a anunțat compania.

Fabrica are o suprafaţă utilă de aproximativ 27.500 de metri pătraţi și a fost construită în mai puţin de opt luni, pe un teren de circa unsprezece hectare. Investiția include cuprinde sectoare de producţie şi de logistică, precum şi un complex de birouri.

Compania intenționează să atingă, până în 2020, o capacitate anuală de producție de 1,5 milioane de amortizoare de zgomote şi catalizatoare, respectiv de până la cinci milioane de ţevi.

În condiţii de încărcare deplină, liniile automate de fabricaţie realizează un catalizator la fiecare 15 secunde.

Compania va crea circa 150 de locuri de muncă în acest an și estimează că numărul angajaților ar putea crește până la 650 de persoane, pe termen mediu, în condițiile unei producții la capacitate maximă.

Conexiunile logistice la principalele rute de trafic către clienții europeni și forța de muncă calificată au stat la baza deciziei privind alegerea locației din Oradea, arată compania germană.

„Prin această nouă fabrică ne continuăm orientarea strategică globală a producţiei şi totodată dezvoltarea pe plan mondial”, a declarat Thomas Waldhier, directorul sectorului Exhaust Technology în cadrul grupului.

Eberspächer, o afacere de familie fondată în anul 1865, este prezentă cu peste 60 de locații în 25 de țări.

German
Citește articolul precedent:
Studiu BCR: 57% dintre adolescenți sunt clienți ai unei bănci

Studiul “Percepția tinerilor despre sistemul bancar din România”, realizat de Banca Comercială Română (BCR), arată că 57% dintre tinerii de...

Închide