Grupul Wetterbest așteaptă vânzări mai mari cu 20% în acest an

Grupul Wetterbest, controlat de antreprenorul român Dragoș Irimescu, a încheiat primele patru luni din 2016 cu o cifră de afaceri de aproximativ 30 milioane lei, în creștere cu 36%, și estimează un avans de 20% al rulajului la nivelul întregului an, de la 150 milioane lei în 2015.

Din grup fac parte Depaco (producător de ţiglă metalică, tablă cutată şi sisteme de drenaj), Polnebo (importator de folii, membrane, șuruburi şi ferestre de mansardă) şi Cortina (producător şi distribuitor).

Evoluția pozitivă a vânzărilor a fost determinată, în principal, de vremea favorabilă și de extinderea portofoliului de produse.

„Anul acesta, cuvântul de ordine este eficiența. Încă de anul trecut, am demarat un proces de reorganizare a fluxurilor interne. De asemenea, am investit în Warehouse Management System (WMS), care ne ajută să organizăm mai bine stocurile, comenzile și livrările”, a declarat Dragoș Irimescu.

Dragos Irimescu

Pentru 2016, Wetterbest își propune o creștere de 20% a cifrei de afaceri și obținerea unui profit consolidat de circa 8 milioane de lei. Evoluția va fi susținută de lansarea a circa 5 noi produse. Totodată, compania urmărește extinderea echipei de la 200 de angajați la 240, recrutările vizând departamentele de producție, livrări, vânzări și financiar.

În ceea ce privește investițiile, Wetterbest a alocat aproximativ 2 milioane de euro până la sfârșitul anului, fondurile vizând cinci noi linii automate de țiglă metalică, borduri și accesorii pentru drenaj, spații de depozitare și utilaje de ridicat și transportat de ultimă generație.

Compania va continua și anul acesta activitățile pentru pregătirea montatorilor de acoperișuri.

„Am angajat un trainer specializat, care, cel puțin o dată pe lună, ține un curs intensiv pentru grupe de câte 30 – 40 de montatori și vânzători de învelitori metalice. Până la acest moment, am instruit sute de profesioniști. Anul acesta vom încerca să intensificăm eforturile, întrucât este mare nevoie. Un montaj corect este una dintre condițiile de bază pentru un acoperiș trainic. Utilă este și implicarea statului pentru susținerea calității în construcții. Spre exemplu, este necesară o lege care să impună ca în orice fabrică de materiale de construcții să fie angajat minimum un inginer specialist cu calificare în domeniul respectiv. Astfel, s-ar evita multe dintre neregulile existente astăzi pe piață, cum ar fi utilizarea unor materiale mai ieftine, dar mai puțin indicate, sau acordarea unor garanții de trei ori mai mari pentru un produs finit decât cea oferită de producătorul materiei prime”, a explicat Irimescu.

Wetterbest deține una dintre cele mai mari capacități de producție de țiglă metalică și accesorii din România, prin cele două fabrici de la Băicoi (județul Prahova) și Podari (județul Dolj).

German
Citește articolul precedent:
E.ON aduce în România prestigioasa competiţie internaţională Energy Globe Award

Concursul are la bază depunerea de proiecte şi este deschis pentru orice persoană fizică sau juridică din România; Pentru a...

Închide