Holcim România a investit 12,5 mil. lei într-un terminal de ciment, la Roman

Producătorul de materiale de construcții Holcim România a investit 12,5 milioane lei în construcția unui terminal de ciment în orașul Roman, județul Neamț, prin care va deservi în principal clienți din regiunea Moldovei.

Noul terminal, care va furniza ciment în principal către clienții Holcim din Bacău, Neamț, Vaslui, Iași, Botoșani și Suceva, completează rețeaua națională de terminale și depozite ale companiei.

Cu o suprafață de 13.120 metri pătrați, terminalul este conectat la rețeaua de cale ferată și dispune de utilaje de încărcare și descărcare atât pentru ciment vrac, cât și pentru ciment ambalat în saci.

„Prin acest nou terminal de ciment din Roman venim mai aproape de partenerii locali și facem un pas spre susținerea unei regiuni care are nevoie de soluții și produse sustenabile și avansate tehnologic pentru a progresa, a continua dezvoltarea rețelei de infrastructură, și a construi noi proiecte de utilitate publică și proiecte imobiliare. Cunoaștem nevoile clienților din regiune pentru a putea construi eficient împreună și pentru a le putea susține eforturile. Acest nou terminal acoperă și întâmpină planurile de dezvoltare ale partenerilor noștri locali”, a declarat Sofiane Benmaghnia, directorul general al Holcim România.

Cimentul livrat către clienții din regiune prin terminalul de la Roman va fi transportat pe cale feroviară de la cele două fabrici locale ale companiei, din Câmpulung și Aleșd.

Holcim România SA, cu o prezență de peste 20 de ani în industria materialelor de construcții din România, deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti.

Holcim România are aproximativ 800 angajați și face parte din grupul LafargeHolcim, rezultat în urma fuziunii dintre Lafarge (Lafarge) și Holcim (Elveția), din 2015.

German
Citește articolul precedent:
Centrul de tehnologie al Deutsche Bank din București vrea să ajungă la 1.000 angajați până la finele anului

DB Global Technology, centrul de tehnologie al Deutsche Bank din București, a atins pragul de 800 de angajați, în contextul...

Închide