Un nou director general la Holcim România

Sofiane Benmaghnia, algerian – canadian, în vârstă de 39 de ani, va prelua funcția de director general al Holcim România începând cu 1 aprilie 2016, informează producătorul de materiale de construcții.

Benmaghnia îl va înlocui în această poziție pe François Petry, care a devenit recent CEO Aggregates Industries – subsidiara LafargeHolcim din Regatul Unit.

Director general al Meftah Cement Operations, Aggregates & Concrete în Algeria din 2011 și anterior director financiar al Lafarge Betoane și Agregate în Orientul Mijlociu timp de trei ani, Benmaghnia s-a alăturat grupului LafargeHolcim în 1999, ca analist financiar. De atunci, el și-a construit cariera în cadrul LafargeHolcim, pe diferite piețe în care grupul activează (America de Nord, Orientul Mijlociu, Africa și Europa), îndeplinind atât roluri strategice, cât și operaționale, și acumulând peste 16 ani de experiență în industria cimentului.

”Sunt onorat să conduc subsidiara din România a grupului LafargeHolcim. Parte a grupului, Holcim România este una dintre companiile cu performanțe foarte bune. Aceste rezultate sunt meritele unei echipe unice de perfecționiști desăvârșiți care continuă să depășească standardele în fiecare proiect în care sunt implicați. Echipa din România, alături de oportunitățile pe care noul grup le aduce – cercetare și capacitate de inovare, expertiză globală, capital financiar solid – va continua acest trend ascendent. Îmi asum angajamentul de a păstra poziția Holcim România ca o companie care creează valoare pentru toate părțile interesate, de la angajați la clienți, parteneri și comunități”, a declarat Benmaghnia.

François Petry (48 de ani), de naționalitate franceză, a condus în ultimii doi ani subsidiara din România a Holcim, într-o perioadă care a coincis cu fuziunea dintre grupul elvețian și francezii de la Lafarge. Operațiunea a generat apariția unui nou lider mondial în industria materialelor de construcții – grupul LafargeHolcim.

La 1 decembrie 2015, François Petry a fost numit CEO al Aggregates Industries – subsidiara LafargeHolcim din Regatul Unit.

Holcim România, parte a grupului LafargeHolcim, deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti.

German
Citește articolul precedent:
Schoenherr extinde numărul partenerilor din București

Biroul din București al firmei de avocatură Schoenherr îi promovează pe Adina Jivan și Emeric Domokos-Hancu în poziții de partener,...

Închide