Holcim România continuă campania de reabilitare a terenurilor de educație fizică din școli prin susținerea construcției unui nou teren multisport la Școala Gimnazială nr. 1 din satul Hotar, comuna Țețchea, Bihor.

Acest obiectiv a necesitat o investiție totală de 254.000 lei (circa 55.000 euro), iar Holcim România a participat ca partener principal cu fonduri în valoare de 100.000 lei (aproximativ 21.000 euro). Terenul a fost inaugurat printr-un meci demonstrativ de fotbal între echipa comunei Țețchea și o selecționată a angajaților fabricii Holcim România, din Aleșd,  ce a avut loc în prezența autorităților și a publicului local.

Terenul multifuncțional este construit de SC Atlas Sport SRL pe locul fostului teren de sport al Școlii Gimnaziale nr.1 cu clasele I-VIII din satul Hotar, comuna Țețchea, și este destinat utilizării de către cei 160 de elevi ai unității de învătământ. După încheierea programului școlar terenul este deschis tututor celor peste 3.000 de locuitori ai comunei. Aici pot fi practicate șapte sporturi: fotbal, handbal, tenis, baschet, volei, badminton și tenis cu piciorul.

 „Suntem mândri și bucuroși că am putut participa la împlinirea acestui proiect, în parteneriat cu autoritățile locale, pentru a putea oferi locuitorilor din această zonă, în special copiilor, posibilitatea de a practica diferite sporturi, în condiții de siguranță. Credem că sportul este cea mai facilă variantă de a ne menține sănătatea, indiferent de vârstă și sperăm că noul teren va contribui la dezvoltarea unui stil de viață sănătos”, a declarat Ignacio Arroyo, Director al fabricii de ciment Holcim din Aleșd.

„Holcim România participă activ la dezvoltarea durabilă a comunităților în care suntem prezenți, mai mult decât din perspectiva economică. În acest sens, dezvoltăm proiecte și programe pe termen lung, menite să contribuie la ridicarea calității vieții în comunitățile unde ne desfășurăm activitatea și credem că aceste demersuri ne vor ajută să creștem împreună”, a declarat Sofiane Benmaghnia, CEO Holcim România.

Compania se implică activ în programele de dezvoltare al comunităților locale în care este prezentă, iar inițiativa construcției terenului de sport face parte din programul “Holcim îți predă ștafeta la fapte bune”, inițiat în 2014. Prin acest program, mai mult de 3.000 de elevi au acum posibilitatea să se bucure din plin de activitățile sportive în condiții mai bune și mai sigure, în cadrul școlilor în care studiază.

În cadrul programului, Holcim România a mai reabilitat în anii precedenți un teren de sport la Școla Gimnazială CD Aricescu din Câmpulung, în valoare de 20.000 euro, un teren multisport la Liceul Teoretic Constantin Șerban din Aleșd printr-o investiție de 25.000 euro, un teren de baschet la Colegiul Tehnic Câmpulung, în valoare de 18.000 euro, și un teren de fotbal la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Vrancea în valoare de 15.000 euro.

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A., companie ce activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei și pagina de Facebook.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.