HUF HAUS a obţinut certificarea Gold, oferită de Consiliul German pentru Sustenabilitatea Clădirilor

HUF HAUS a obţinut certificarea The Gold Award pentru fiecare casă nou construită, oferită de Consiliul German pentru Sustenabilitatea Clădirilor (DGNB). Această distincție atestă că fiecare structură modernă de tip post-and-beam produsă în fabrica HUF HAUS din Hartenfels (Germania) corespunde standardelor Gold și primește Gold Badge pentru construcții sustenabile.

“Am aplicat pentru a fi testați de către Consiliul German pentru Sustenabilitatea Clădirilor pentru această certificare pentru că reprezintă un indicator al performanței caselor noastre, ce sunt realizate din componente variate și complexe. Acest proces riguros de examinare poate fi comparat cu un decatlon. La fel ca niște sportivi ambițioși, trebuie să ne pregătim în cel mai bun mod cu putință pentru o multitudine de discipline, angajându-ne să acordăm atenţie sporită fiecărui detaliu astfel încât să dezvoltăm concepte rezidențiale sustenabile într-un limbaj arhitectural unic”, a declarat Christoph Schmidt, Vicepreședinte Executiv HUF HAUS.

Tehnicile și procesele de execuţie ale HUF HAUS corespund celor mai exigente criterii din domeniul sustenabilității, ce sunt confirmate de obținerea acestei certificări. Procedura de testare a avut loc concomitent cu operațiunile zilnice ale companiei, printr-o monitorizare transparentă şi obiectivă pe parcursul întregului proces, fiind atent supravegheat de un auditor independent de la firma Think Step.

Unul dintre punctele analizate de auditor a fost aspectul ecologic ale materialelor utilizare și ponderea lor în activitatea companiei, precum și practicarea metodelor eficiente în timpul producţiei.

Fundamentul analizei Consiliul German pentru Sustenabilitatea Clădirilor constă în respectarea unor condiții riguroase, ce nu pot fi nicidecum subestimate, iar criteriile stricte se bazează pe concepte complexe în domeniul sustenabilității și pe o performanță generală a structurilor produse.

HUF HAUS a deschis în luna octombrie primele două case de prezentare din România, modelele ART și modum:, în cadrul proiectului rezidențial premium Dumbrava Vlăsiei.

Despre HUF HAUS

HUF HAUS este liderul de piață în Europa în materie de arhitectură contemporană de tip post-and-beam. Compania produce aproximativ 100 de case în fiecare an (clădiri rezidențiale, precum și comerciale), dintre care aproximativ 40% sunt exportate la nivel mondial, chiar și în China. În anul 2015, firma cu un număr de 430 de angajați a înregistrat o cifră de afaceri de 80 de milioane de euro. Numele HUF HAUS reprezintă dedicarea și efortul unei familii, care continuă să  opereze și să dezvolte o afacere de aproape 105 de ani, aflată astăzi la a treia generație de lideri.

Despre Consiliul German pentru Sustenabilitatea Clădirilor

Consiliul German pentru Sustenabilitatea Clădirilor este o organizație non-profit ce promovează construirea și operarea sustenabile în domeniul construcțiilor. Asociația nu este predominant ecologică sau economică, ci are la bază obiective sociale. Organizația este susținută de către membrii săi și înțlege nevoia de a pomova conceptul de sustenabilitate către generaţiilor viitoare.

German
Citește articolul precedent:
SAP lansează platforma HANA 2

SAP, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, anunță lansarea SAP HANA 2, care include noi...

Închide