Immofinanz: Rata de ocupare în clădirile de birouri finalizate a urcat la aproape 82%, la nivel de grup

Immofinanz, unul dintre cei mai importanți proprietari de clădiri de birouri din București, a anunțat o creștere de aproximativ 7% a ratei de ocupare în clădirile finalizate din portofoliul de birouri, atingând aproape 82% la sfârșitul anului financiar 2015/16 (30 aprilie 2016).

Contractele de închiriere semnate pentru segmentul office au vizat suprafețe totale de aproximativ 388.000 de metri pătrați, reprezentând 29% din suprafața întregului portofoliu, conform cifrelor preliminare. Din această suprafață, 307.000 de metri pătrați au fost închiriaţi în proprietăți finalizate și 81.000 de metri pătrați în proiecte în curs de dezvoltare. Aproximativ 40% din contractele încheiate pentru clădirile finalizate sunt acorduri noi sau extinderi ale unor suprafețe deja închiriate, în timp ce restul de 60% reprezintă prelungiri ale contractelor cu chiriași existenți.

„Pe parcursul anului trecut, am pus în practică numeroase măsuri pentru a spori gradul de ocupare a portofoliului nostru office, incluzând aici şi investiții specifice pentru a optimiza calitatea ofertei. Rezultatele foarte bune ale acestor măsuri sunt acum vizibile, după cum am anunțat, în cifre”, a declarat Oliver Schumy, CEO Immofinanz.

Conform informațiilor preliminare, pe parcursul anului financiar 2015/16, cea mai dinamică activitate de închiriere pe segmentul office s-a înregistrat în Slovacia, unde au fost încheiate contracte noi și prelungiri ale celor existente pentru aproximativ 51% din suprafața închiriabilă disponibilă pe această piață principală. Clasamentul este completat de Ungaria (48%), Germania (36%) și România (31%). Dintre acordurile de închiriere semnate (în funcție de volum), 61% vizează perioade de cel puțin cinci ani.

Cele mai mari suprafețe individuale nou-închiriate sunt cele pentru noile sedii corporate ale trivago și Uniper, în Düsseldorfer Medienhafen: aproximativ 26.000 de metri pătrați, respectiv 28.000 de metri pătrați.

Pe segmentul office local, compania a atras chiriași noi pentru 19.200 de metri pătrați și a prelungit și extins contracte existente pentru mai mult de 18.000 de metri pătrați în șapte dintre clădirile sale de birouri clasa A din Capitală.

„Suntem încântați de cum a decurs prima parte a anului 2016 în ceea ce privește portofoliul nostru local de clădiri de birouri, iar proprietățile noastre existente se bucură de o cerere în creștere”, a declarat Sorin Vișoianu, Country Manager Operations România în cadrul Immofinanz.

Printre cei mai importanți chiriași noi se numără Antena TV Group, care își va muta întreaga activitate în Iride Business Park, într-o suprafață de 9.000 de metri pătrați, Am Grup Agent și Q’s Inn, care au semnat contracte de închiriere pentru suprafețe totale de peste 3.500 de metri pătrați în Pipera Warehouse, și Banca Transilvania, cu 1.800 de metri pătrați închiriați în Băneasa Airport Tower.

Alți șase chiriași noi completează lista de companii ce vor activa în Iride Business Park, printre care Deutsche Telekom Pan-Net Romania și ComputerGames.ro, care au semnat contracte pentru aproape 4.000 de metri pătrați. Complexul Victoria Park ajunge la un grad de închiriere de aproape 100% și își diversifică gama de produse și servicii disponibile în zona comercială de la parter, cu noi chiriași din sectoarele farmaceutic și wellness.

De asemenea, o serie de contracte de închiriere au fost prelungite și extinse, pe primul loc în topul acordurilor prelungite înscriindu-se Global Business Center, cu o suprafață de 10.000 de metri pătrați. Mai mult, S-Park a prelungit și extins contractele cu Wizrom, Johnson&Johnson și ING, parteneri Immofinanz încă din 2007, pentru suprafețe totale de peste 4.500 de metri pătrați.

Immofinanz este o companie imobiliară care își concentrează activitatea pe segmentele de retail și birouri în Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Polonia şi Rusia. Compania deține un portofoliu imobiliar de aproximativ 5,8 miliarde de euro, ce cuprinde peste 380 de proprietăți.

German
Citește articolul precedent:
SAP și Apple semnează un parteneriat care va revoluționa modul de lucru pe iPhone și iPad

SAP, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, și Apple anunță semnarea unui parteneriat care va...

Închide