Immofinanz România a închiriat peste 80.000 mp de birouri în anul financiar anterior

Dezvoltatorul austriac Immofinanz, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din România, a închiriat în anul scurtat 2016 (perioada mai-decembrie) peste 80.000 metri pătrați din portofoliul de birouri pe care îl deține în București, suprafața respectivă reprezentând mai mult de 40% din portofoliul de proprietăți office finalizate.

Acordurile cu chiriași noi și extinderile unor parteneriate existente acoperă aproximativ 60% din suprafața totală închiriată, iar alte contracte au fost prelungite.

„Pentru anul financiar anterior, aveam stabilite obiective foarte ambițioase și, cu toate acestea, rezultatele obținute în România au depășit așteptările. Suntem încântați să întâmpinăm numeroși chiriași noi în clădirile noastre de birouri din București, companii ce activează într-o gamă variată de sectoare, ceea ce ilustrează gradul ridicat de flexibilitate și adaptabilitate al portofoliului nostru”, a declarat Sorin Vișoianu, Country Manager Operations România la Immofinanz.

În perioada mai – decembrie 2016, dezvoltatorul imobiliar a semnat acorduri cu chiriași noi pentru suprafețe de birouri de peste 47.000 metri pătrați.

Printre cele mai importante parteneriate se numără cele pentru prima clădire a complexului Metroffice, care este în prezent ocupat în proporție de peste 50%. Compania americană Harman, care proiectează și realizează produse și soluții conectate pentru producători auto, consumatori și companii, a semnat un contract de închiriere pentru 7.700 metri pătrați în Metroffice, pentru o perioadă de peste zece ani. Harman va beneficia de un sediu personalizat, care va include spații de birouri, showroom, spații de depozitare, precum și un laborator auto subteran.

Un alt partener, Porr Construct, și-a stabilit sediul în aceeași locație, pe o suprafață de peste 1.800 metri pătrați.

În plus, au fost semnate acorduri cu jucători importanți din numeroase sectoare: media (Ringier, pentru 2.400 metri pătrați în Iride Business Park și Sinevizyon, pentru 2.000 metri pătrați în Pipera Warehouse), retail (Kaufland, pentru peste 2.000 metri pătrați în Pipera Warehouse) și servicii office-shared (Regus, pentru 1.500 metri pătrați în Iride Business Park).

Alți chiriași Immofinanz din sectorul office și-au extins acordurile pentru suprafețe totale de aproape 33.000 metri pătrați.

Immofinanz își concentrează activitatea pe segmentele de retail și birouri în opt pieţe principale din Europa: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Polonia şi Moscova. Compania deține un portofoliu imobiliar de aproximativ 5,2 miliarde de euro, care cuprinde peste 350 de proprietăți.

German
Citește articolul precedent:
„Brașovul a fost întotdeauna un oraș al industriei și comerțului”. Tradiția merge mai departe!

A doua ediție „HOTSPOT Brașov” a constituit o reală oportunitate pentru DeBizz Magazine și proiectul România Durabilă de a consolida...

Închide