Inaugurare sediu Clubul Economic German Transilvania

Noul sediu al Clubul Economic German Transilvania a fost inaugurant vineri, 3 iunie, în prezența premierului landului Hessen, Volker Bouffier. Noul sediu se află pe Str. Mitropoliei 28 și oferă membrilor clubului un spațiu mai generos pentru activități și întâlniri.

Inaugurarea noului sediu a avut loc în prezența membrilor clubului, iar alături de premierul landului Hessen, Volker Bouffier, au fost prezenți Norbert Kartmann (presedintele Parlamentului din Hessen), Judith Urban (Consulul Germaniei la Sibiu si președintele de onoare al Clubului), Jürgen Schmidt (președintele clubului si director general al Swoboda Hartmann Romania SRL), Astrid Fodor (primarul Sibiului) si Ovidiu Ganț (deputat FDGR in Parlamentul Romaniei).

„Acest oras si aceasta regiune au o mare traditie. Traditia trebuie pastrata si nu trebuie uitata, pentru a putea intelege mai bine cum a fost in trecut. Iar cand cunosti trecutul, poti intelege mai bine prezentul si, cel mai important, cum trebuie sa arate viitorul. Prezența mea la inaugurarea acestui spațiu este un semn că sunt mai multe lucrurile care ne unesc, decât cele care ne despart. Am auzit multe lucruri bune despre Sibiu, sper să se dezvolte la fel și în continuare”, a declarat Volker Bouffier, premierul landului Hessen. Cu această ocazie a înmânat reprezentanților DWS o plachetă din porțelan, reprezentand emblema landului Hessen, ca simbol al vizitei efectuate la inaugurarea noului sediu al Clubului Economic German Transilvania.

Clubul Economic German Transilvania (Deutscher Wirtschaftsclub Siebenbürgen – DWS) a luat fiinta in anul 1998 si uneste in prezent peste 170 de membri (cu peste 20.000 de angajati), din randul carora fac parte, peste 140 de firme cu apartenenta la spatiul vorbitor german si peste 20.000 de angajati, publicatii de expresie germana, precum si diverse institutii, asociatii si fundatii, implicate activ in viata comunitatii economice germane.

In calitate de reprezentant al intereselor investitorilor si companiilor din spatiul vorbitor german, DWS contribuie la dezvoltarea relatiilor economice dintre tarile de provenienta si Romania. DWS reprezinta o platforma activa de comunicare, colaborare si dezvoltare pentru membrii sai, care desfasoarea intalniri regulate pe diferite teme de actualitate, asigurand totodata mentinerea unui dialog constructiv cu reprezentanti ai administratiei locale si parteneri din domeniul economic, politic si cultural. Proiectele sociale si economice derulate de catre Clubul Economic German Transilvania contribuie la dezvoltarea legaturilor dintre societate si economia germana.

German
Citește articolul precedent:
Dragoş Anastasiu este noul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane

Dragoş Anastasiu, preşedintele Eurolines Group, a fost ales marţi, în cadrul Adunării Generale a Membrilor Camerei de Comerţ şi Industrie...

Închide