Investiții de peste 5 milioane euro într-o spălătorie profesională la Brașov

Compania Promar Textil alocă peste 800.000 de euro pentru instalarea unei noi linii automate la spălătoria profesională Kromatic din Brașov, deschisă la finele anului trecut în urma unei investiții de 4,5 milioane euro.

Noua investiție, concretizată într-o capacitate nouă de spălare pentru uniforme, este bazată pe o tehnologie de clătire tip Jet Rinsing care va duce la reducerea consumului de apă cu 80%, creșterea calității clătirilor și asigurarea controlului asupra acestora, alături de scăderea cu 20% a consumului de energie și detergenți.

Totodată, capacitatea de spălare a echipamentelor de lucru produse și oferite spre închiriere companiilor din toate ramurile industriale majore crește cu 500kg/ oră odată cu utilizarea tunelului.

Noua linie de spălare are capacitatea de filtrare și neutralizare automată a apelor reziduale după procesul de spălare, acest lucru ducând la reducerea costurilor de regenerare a apelor uzate în stațiile de epurare.

AurelianMoraru_DirectorGeneral Kromatic

“Managementul textilelor hoteliere este extrem de anevoios în condițiile actuale. Unul dintre cei mai mari inamici în acest sens este uzura neuniformă a textilelor, care duce în timp la o mare discrepanță a uzurii lenjeriilor folosite și, implicit, la o investiție prematură într-un nou lot de textile. Pe lângă costurile inutile asumate astfel, compania generează cantități enorme de deșeuri. Tehnologia RFID rezolvă această problemă, conferind identitate textilelor și creând și posibilitatea identificării, trasabilității și inventarierii acestora”, a declarat Aurelian Moraru, director general al spălătoriei Kromatic.

Noua investiție Kromatic este cofinanțată printr-un grant Innovation Norway obținut în cadrul programului “Green Industry Innovation”.

Lansată pe piața locală la finele lui 2015, Kromatic este singura spălătorie din România și prima din Europa care a eficientizat managementul textilelor prin tehnologia inovatoare bazată pe de radio frecvență, prin deschiderea unei unități complet integrate cu această tehnologie. Compania oferă servicii profesionale de închiriere, întreținere și igienizare a textilelor hoteliere și a echipamentelor de lucru pentru toate marile sectoare industriale, precum industria alimentară, prelucrătoare, sectorul medical și cel hotelier.

Kromatic Brașov este parte a Promar Textil, companie cu acționariat românesc și peste 25 de ani de experiență locală și internațională în producția de îmbrăcăminte, echipamente de lucru, uniforme și textile inovative.

German
Citește articolul precedent:
Corneliu Teaha, Teaha Management Consulting: Schimbările fiscale nu vor influența decisiv piața imobiliară

Anul 2016 aduce o serie de schimbări notabile privind sistemul de impozitare al clădirilor, însă fiscalitatea nu va influența substanțial...

Închide