Investițiile Hornbach în România se ridică la circa 145 milioane euro

Retailerul german de materiale de construcții și grădinărit Hornbach a investit circa 145 milioane de euro și a creat peste 730 de locuri de muncă în România, în cei 10 de prezență pe piața locală.

„Concernul Hornbach a inaugurat primul magazin pe piața românească în 2007 și, de atunci până în prezent, investițiile companiei în România s-au ridicat la aproximativ 145 de milioane de euro. Suma a fost direcționată către achiziția de terenuri, construirea și dotarea celor șase magazine pe care le deținem aici (Berceni – 2007, Militari – 2008, Braşov – 2009, Baloteşti – 2010, Timişoara – 2012, Sibiu – 2015), cât și în construirea sediului central”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, directorul general al Hornbach România.

Pe rafturile magazinelor Hornbach pot fi găsite un număr de 60.000 de produse, alte 60.000 de articole fiind disponibile la comandă.

Hornbach a creat până în prezent peste 730 de locuri de muncă în România, iar investițiile companiei în școlarizările personalului au depășit 3 milioane de euro.

„Suntem  în  prezent foarte mulțumiți de dezvoltarea regiunii România. Cele șase magazine de materiale de construcții și grădinărit din această țară contribuie semnificativ la dezvoltarea concernului nostru, datorită unei creșteri  puternice  a  cifrei  de  afaceri”,  a declarat, la rândul său, Albrecht Hornbach, Președintele  Consiliului  de  Administrație al Hornbach Management AG.

Hornbach România vrea să lanseze în prima jumătate a anului 2018 un magazin online, proiectul vizând, printre altele, acoperirea zonelor geografice în care compania nu este prezentă prin magazine fizice.

„Platforma magazinului online din România este aceeași ca și cea din Germania și va cuprinde o serie de funcții interesante pentru clienți. De altfel, ne dorim ca prin acest proiect să ajungem la cât mai multe persoane și să avem cât mai mulți clienți mulțumiți”, a mai spus Mugurel-Horia Rusu.

Înființată ca o afacere de familie în anul 1877, în sud-vestul Germaniei, compania Hornbach deține în prezent 156 de magazine de materiale de construcții și grădinărit  în nouă țări din Europa, având circa 18.000 de angajați.

German
Citește articolul precedent:
WU Executive Academy lansează programul post-universitar “Data Science” pentru cea mai nouă specializare a managerilor: “Data Scientist”

Specializarea emergenţa de “Dată Scientist” este considerată de câţiva ani una dintre cele mai promiţătoare cariere ale viitorului, având în...

Închide