Jumătate din mașinile produse anual la nivel mondial includ produse Sika

(c) Alexandra Pauli

Jumătate dintre mașinile produse anual la nivel mondial sunt construite folosindu-se produse Sika, potrivit companiei, unul dintre principalii producători globali de produse chimice pentru industrie şi construcţie. De asemenea, unul din trei parbrize la nivel mondial este lipit folosindu-se adezivii Sika.

„În ultimii 25 de ani, Sika a devenit principalul furnizor pentru industria auto, datorită adezivilor structurali pe care îi produce, a sistemelor de izolare, a soluţiilor de rigidizare sau a sistemelor de reducere a zgomotului. De asemenea, Sika deține mai mult de 30% din piața globală de înlocuire a parbrizelor auto, 1 din 3 parbrize fiind lipit, la nivel mondial, cu adezivii companiei”, a declarat Radu Vieru, Head of Industry, Sika România.

El a subliniat că, pe plan local, Sika România este unul dintre principalii furnizori pentru industria auto. Astfel, produsele şi soluţiile companiei sunt folosite atât în industria producătoare, cât şi în segmentul reprezentat de service-uri.

Sika România a lansat în acest an un produs inovator folosit la montajul parbrizelor, denumit Sika Tack Elite, care garantează cei mai mici timpi de plecare în siguranţă, de numai 30 de minute sau o oră în cazul maşinilor echipate cu airbaguri.

Reprezentantul companiei a afirmat că metodele tradiționale de lipire a materialelor, precum nituirea, folosirea șuruburilor sau sudura, sunt înlocuite treptat de adezivi care nu generează doar o lipire puternică, ci și una care oferă elasticitate. Acest lucru permite realizarea proiectelor moderne din industria auto.

Sika AG, cu sediul în Baar, Elveţia, este o companie activă la nivel global în domeniul materialelor chimice speciale, deservind industria construcţiilor şi industriile producătoare de componente auto, autobuze, camioane, trenuri, faţade, parcuri solare şi eoliene. Compania elveţiană este lider în domeniul soluţiilor utilizate în procesele de sigilare, lipire, amortizare, consolidare şi protecţie a structurilor portante.

Gama de produse Sika include aditivi de înaltă calitate pentru betoane, mortare speciale, adezivi şi sigilanţi, materiale de amortizare, consolidări structurale, pardoseli industriale şi sisteme de acoperişuri şi impermeabilizări.

Sika România a fost înfiinţată în 2002, iar în iunie 2008 a început producția în cadrul unei fabrici de aditivi deschisă în Braşov. În anul 2014, grupul elvețian a inaugurat a doua fabrică din România, la Căpuşu Mare, judeţul Cluj, unde produce atât mortare speciale, cât şi mortare folosite ca adezivi.

German
Citește articolul precedent:
Holcim România lansează trei produse inovatoare în gama de betoane EX3, concepute pentru proiecte speciale

Holcim România, membră a grupului LafargeHolcim, unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate, oferă constructorilor din...

Închide