Kaufland amenajează grădini comunitare pe acoperișurile și în proximitatea magazinelor din Capitală

Retailerul Kaufland România va amenaja mai multe grădini urbane comunitare în București, pe acoperișurile sau în apropierea magazinelor, viitoarele spații verzi urmând să fie cultivate cu legume, fructe, arbuști, plante aromatice și flori.

Proiectul dezvoltat de Kaufland împreună cu Asociația Institutul de Cercetare în Permacultură din România se numește „Grădinescu” și constă în dezvoltarea unei rețele de nouă grădini urbane comunitare (trei amplasate pe acoperișurile magazinelor Kaufland, patru în parcările sau în spatele magazinelor și două în școli din Capitală).

Primul magazin Kaufland cu acoperișul și exteriorul deja transformate în grădini urbane este amplasat pe bulevardul Bucureștii Noi, iar până la toamnă vor fi dotate și cele din strada Barbu Văcărescu, din cartierele Tudor Vladimirescu, Apărătorii Patriei și din școli.

Prima grădină urbană amenajată are 2.300 mp și este destinată pentru a fi folosită de către comunitate, inclusiv ca spațiu de învățare pentru școlile și grădinițele din zonă.

Inițiativa vine în contextul în care agricultura urbană sau „grădinăritul pe balcon” este o ocupație din ce în ce mai întâlnită, arată compania.

În acest sens, Kaufland a prezentat rezultatele unui studiu privind răspândirea grădinăritului urban în România, potrivit căruia 7 din 10 români practică agricultura urbană, cultivând la domiciliu legume, verdețuri sau fructe.

„Am identificat în patru magazine Kaufland din București spații pentru grădini, astfel încât elevii, vecinii și toți cei interesați să aibă un loc unde își pot cultiva o roșie, verdeață, să aibă grijă de flori și plante, sau pur și simplu să poată sta la iarbă verde”, declară Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland România.

Kaufland, parte a grupului german Schwarz-Gruppe, este una dintre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 de magazine în șapte țări și o rețea de 115 magazine în România.

German
Citește articolul precedent:
Studiu Siemens: Tehnologiile inteligente pot genera beneficii de peste jumătate de miliard de euro în Alba Iulia

Implementarea tehnologiilor inteligente prezentate în studiul „Smart Cities Research", realizat de Siemens, ar putea genera, cumulat, pe o perioadă de...

Închide