Kaufland lansează o rețea de stații de încărcare pentru mașini electrice, în parteneriat cu Renovatio

Retailerul Kaufland lansează, în parteneriat cu Renovatio, prima rețea publică de stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice din România.

Stațiile vor fi disponibile tuturor utilizatorilor de vehicule electrice sau hibride plug-in, gratuit și non-stop, în parcările a nouă magazine Kaufland România (din orașele Arad, Timișoara, Deva, Sebeș, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Pitești, București și Constanța) și pe autostrada A2.

Primul punct de încărcare din această rețea, instalat în parcarea magazinului Kaufland de pe strada Barbu Văcărescu din Capitală, este deja funcțional și deschis publicului. Kaufland România a achiziționat, cu această ocazie, o flotă de 18 mașini electrice, trei urmând să fie donate ONG-urilor partenere.

Cel mai important beneficiu pentru utilizatorii de vehicule electrice este posibilitatea de încărcare în regim Fast Charge (0-80% din capacitatea bateriei în mai puțin de o oră).

“Grija pentru mediu a fost mereu una dintre preocupările și prioritățile nostre și ne mândrim că suntem și acum pionieri în proiecte de impact pentru un viitor sustenabil. Mai mult, suntem primii care donează o flotă de mașini eco către ONG-urile partenere și pun gratuit la dispoziția românilor energie, în prima rețea publică autohtonă de stații de încărcare rapidă, pentru a încuraja circularea cu mașini eco și responsabilitate față de mediu. Conducerea unei mașini eco nu reprezintă doar o opțiune ca oricare alta, ci o investiție în viitorul nostru, al tuturor”, a declarat Marco Hößl, directorul general Kaufland România.

Piața mașinilor electrice este în creștere: în 2015, românii au achiziționat 495 de autoturisme noi hibride sau electrice 100%, dublu față de numărul vehiculelor de acest tip vândute în 2014, iar în primele două luni ale acestui an au fost înmatriculate 74 de automobile noi hibride și electrice, cu 90% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor APIA.

“Compania noastră s-a dezvoltat din pasiunea pentru energia din surse regenerabile, iar parteneriatul cu Kaufland este un pas firesc în aceeași direcție. Susținerea pe care o acordăm românilor care aleg să conducă mașini eco cu ajutorul noii rețele publice de alimentare a vehiculelor electrice ne asigură tuturor un prezent mai curat și un viitor mai sustenabil”, a declarat Alexandru Teodorescu, acționar Renovatio.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine în 7 țări.

Renovatio e-charge este prima rețea bazată pe soluții de încărcare rapidă dedicată tuturor utilizatorilor de vehicule electrice din România. Rețeaua va avea cel puțin 50 de puncte de încărcare Fast Charge asigurând mobilitate electrică în marile orașe și de-a lungul coridoarelor pan-europene ce traversează România.

German
Citește articolul precedent:
Health Forum 2016

BusinessMark are plăcerea să anunțe organizarea celei de-a treia ediții a Health Forum, ce va avea loc pe 12-13 aprilie...

Închide