Lanţul de Farmacii Dona se extinde prin cooptarea de parteneri în sistem de franciză

Grupul Dona va continua procesul de extindere a rețelei prin atragerea de parteneri în sistem de franciză, având ca obiectiv atingerea unui număr de 700 de farmacii în următorii cinci ani.

Primele opt farmacii partenere sunt în diverse stadii ale procesului de implementare a sistemului de franciză, până la finele anului estimându-se francizarea altor 20 de unități.

„Sistemul de franciză pe care îl oferim este mult mai mult decât un simplu contract de vânzare-cumpărare de marfă în grup sau unul de consultanţă în afaceri, păstrând intact spiritul antreprenorial, pe care noi îl considerăm esenţial pentru succesul în această piaţă”, a declarat Eugen Banciu, președintele grupului Dona.

Pentru intrarea în sistemul de francizare „Farmacia Dona” poate candida oricare deținător de licențe de farmacie din România, investiția financiară inițială fiind cuprinsă între 20.000 și 50.000 de euro, în funcție de dimensiunea farmaciei şi a nevoilor de implementare.

Grupul Dona a obținut în perioada ianuarie-iunie o cifră de afaceri de 471 milioane de lei, cu 11,5% mai mare față de semestrul anterior. Pentru anul 2016, rulajul prognozat este de peste un miliard de lei.

Dona va deschide în acest an un depozit nou de produse farmaceutice, în localitatea Chitila, printr-o investiție de aproximativ patru milioane de euro.

Sub marca „Farmacia Dona” funcţionează în prezent circa 300 de farmacii, deţinute de șapte companii.

German
Citește articolul precedent:
Wienerberger a început producția de cărămizi la fabrica din Buzău, achiziționată recent

Producătorul austriac de cărămizi Wienerberger a demarat producția la fabrica de cărămidă din Buzău, achiziționată în urmă cu o lună...

Închide