Lasselsberger finalizează în aprilie o investiție de 1,4 milioane euro la fabrica de plăci ceramice din Cluj-Napoca

Compania Sanex, parte a grupului austriac Lasselsberger, principalul producător de plăci ceramice din România, va finaliza în aprilie o investiție de 1,4 milioane euro în cadrul fabricii din Cluj-Napoca, proiect care vizează îmbunătăţirea performanţei ecologice şi creşterea competitivităţii producţiei.

Investiția face parte din proiectul „Greener production and management processes in the ceramic tiles industry in Romania – Green industry – Romania”, susţinut din fonduri acordate de Guvernul Norvegiei.

Prima etapă a investiției s-a desfășurat în perioada iulie – septembrie 2015 și a constat în construirea infrastructurii necesare montării utilajului și a fundației. Următoarele etape, derulate pe parcursul a șase luni, au constat în montarea efectivă a corpului atomizorului, precum și construcția clădirii care îl înconjoară.

”În acest moment, atomizorul este la momentul racordării la instalațiile tehnologice și de utilități. Proiectul se concretizează sub ochii noștri, ceea ce ne face să ne gândim la beneficiile pe care le va aduce atunci când va fi finalizat”, a declarat Sergiu Apolzan, director de vânzări şi marketing al Sanex.

Sanex, cu o istorie de peste patru decenii în sectorul producției de plăci ceramice (faianță, gresie și decoruri), a intrat în anul 2004 în portofoliul grupului austriac Lasselsberger.

German
Citește articolul precedent:
Ratingul de țară al României, reconfirmat de agenția Standard & Poor’s

Agenția de rating Standard & Poor's a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen...

Închide