Leroy Merlin a încheiat rebrandingul magazinelor preluate de la bauMax și continuă extinderea cu o unitate în Oradea

Compania franceză Leroy Merlin, parte a grupului Adeo, a finalizat procesul de rebrading al magazinelor achiziționate de la grupul austriac bauMax în 2014 și anunță continuarea extinderii rețelei din România cu deschiderea unei unități la Oradea, în vara anului viitor.

„Am transformat 12 din cele 15 unități preluate de la bauMax, un proiect care a durat 20 de luni și a presupus investiții de 1-2 milioane euro pentru fiecare magazin în parte. Sunt foarte mulțumit de magazinele din Cluj, un oraș fantastic, și sunt plăcut impresionat de rezultatele din Timișoara”, a declarat, la o întâlnire cu presa, șeful Leroy Merlin România, Frédéric Lamy.

Retailerul de bricolaj își propune consolidarea operațiunilor existente și a anunțat deschiderea unui magazin nou la Oradea, în iunie-iulie 2017, finalizând astfel un proiect inițiat de bauMax în urmă cu mai mulți ani.

În plus, Leroy Merlin are în plan și deschiderea unității cu numărul 4 din Capitală.

„Avem trei magazine în București, iar dacă vrem să fim un jucător semnificativ pe piață, trebuie să dublăm numărul unităților din Capitală”, a afirmat Lamy.

Compania a primit în acest an 20-25 de propuneri de proiecte în București, însă prețurile cerute de unii proprietari de terenuri sunt nerealiste, ajungând la 3-400 de euro/ metru pătrat, a adăugat el.

Cele trei magazine din Capitală (Colosseum, Bragadiru și Sun Plaza) conduc în topul vânzărilor rețelei, care bifează un trafic lunar de un milion de clienți.

Leroy Merlin are 1.800 de salariați în România și intenționează să angajeze alți 200 de oameni în 2017.

Afacerile Leroy Merlin România ar putea atinge nivelul de 500 milioane euro în următorii doi ani, potrivit reprezentantului companiei.

Piața românească de do-it-yourself, estimată la 2-3 miliarde euro, a fost influențată pozitiv de reducerea TVA, creșterea salariului minim și de condițiile meteo favorabile din acest an. Printre competitorii Leroy Merlin pe piața locală se numără Dedeman, Arabesque, Hornbach, Praktiker sau Brico-Dépôt.

German
Citește articolul precedent:
Selgros deschide la Alba Iulia al doilea magazin al rețelei în format compact

Selgros Cash&Carry România, unul dintre cei mai importanţi operatori din comerţul românesc, inaugurează la Alba Iulia a doua sa unitate...

Închide