Lidl România își construiește un sediu nou, în parteneriat cu Skanska

???????????????????????????

Retailerul german Lidl a început în ianuarie construcția noului sediu central din România, în zona de nord a Capitalei, proiectul executat de suedezii de la Skanska având ca termen de finalizare luna mai a anului viitor.

Viitorul sediu central al Lidl va fi o clădire structurată în două corpuri separate, cu 4, respectiv 6 etaje, ambele beneficiind de caracteristici energetice de clasa A. Acesta va fi situat în zona de nord a capitalei și va avea o suprafață de aproximativ 12.500 metri pătrați dedicați clădirii de birouri și 2.400 metri pătrați pentru un nou magazin Lidl.

„Este un proiect inovator și complex, prin folosirea unora dintre cele mai avansate tehnologii din domeniul construcțiilor. Ansamblul de clădiri care acomodează atât sediul nou de birouri, cât și un magazin, este proiectat și certificat pentru a fi cât mai eco-friendly. Pe lângă utilizarea unor materiale de construcții ecologice sau chiar naturale ori reciclate, procesul de execuție în sine este, de asemenea, în conformitate cu normele cele mai ridicate de protecție a mediului”, a declarat Ionuț Vasiu, directorul Departamentului Central Imobiliare Lidl România.

În cadrul procesului de execuție, realizat de Skanska România, vor fi implementate tehnologii ce folosesc refrigerant natural sau instalații de încălzire ce utilizează energia geotermală. Vor fi încorporate panouri fotovoltaice, pentru a putea beneficia de energia solară și, tot în vederea economisirii energiei, va fi utilizat un sistem de iluminat pe bază de LED-uri.

În plus, proiectul va include surse de încărcare pentru mașinile electrice.

“Această colaborare reprezintă o oportunitate semnificativă pentru divizia de construcții Skanska în România. Chiar dacă suntem un jucător tânăr pe piața românească, avem o filosofie de afaceri solidă la nivel global, fiind în același timp atenți la contextul local. Skanska și Lidl împărtășesc aceeași viziune asupra durabilității, sănătății, siguranței și eticii și suntem încrezători că acest proiect va fi unul de referință pentru ambele companii”, a spus, la rândul său, Richard Burleigh, președintele Skanska Construction România și Ungaria.

Activând în 27 de țări, cu mai mult de 170.000 de angajați, grupul german Lidl se numără printre primii zece comercianți de produse alimentare la nivel mondial. Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, cu peste 100 de centre logistice, care asigură aprovizionarea pentru aproximativ 10.000 de magazine.

Skanska România, dezvoltator și constructor de clădiri de birouri, face parte din grupul suedez Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții.

German
Citește articolul precedent:
Edenred România lansează o soluție digitală pentru managementul cheltuielilor de business

Compania Edenred, lider mondial în domeniul cardurilor și tichetelor preplătite pentru companii, și-a extins oferta din România cu o soluție...

Închide