Linii de finanțare de aproape 6 miliarde euro pentru proiecte de infrastructură

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) deschide luni apeluri de finanțare pentru proiecte de dezvoltare a infrastructurii rutiere, feroviare și de metrou cu un buget total de 5,8 miliarde euro, din alocarea totală aferentă Programului Operațional Infrastructură Mare.

Cererile de finanțare pot fi depuse până la 31 decembrie 2018. Pot primi finanțare atât proiecte fazate de infrastructură (nefinalizate până la finalul anului 2015), cât și proiecte noi, prioritizate la finanțare, conform documentelor sectoriale de planificare strategică.

Finanțările pentru infrastructura rutieră au ca scop asigurarea mobilității călătorilor și a mărfurilor în condiții de siguranță și eficiență a resurselor și eliminarea blocajelor și a legăturilor lipsă din infrastructura rutieră a UE. Bugetul apelului este de 3,27 miliarde euro, iar solicitantul eligibil este CNADNR, administratorul infrastructurii de transport rutier.

Proiectele finanțate în infrastructura feroviară au ca obiectiv finalizarea coridorului feroviar Rin-Dunăre (modernizarea liniei feroviare între graniţa cu Ungaria şi Constanţa), asigurând creşterea mobilităţii pe reţeaua feroviară TEN-T centrală, precum și modernizarea, eficientizarea și competitivizarea transportului feroviar. Bugetul apelului este de 1,85 miliarde euro, solicitanții eligibili fiind CFR SA (administratorul infrastructurii de transport feroviar), Ministerul Transporturilor și alte categorii relevante de beneficiari.

Proiectele finanțate pentru infrastructura de metrou au un buget de aproximativ 682 milioane euro, solicitantul eligibil fiind Metrorex.

Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 este al doilea program ca mărime din UE, cel mai complex din România pe această perioadă de programare, cu o alocare de aproximativ 12 miliarde de euro pentru sectoarele de transport, mediu și energie. Programul finanțează activităţi din patru sectoare: infrastructura de transport, protecţia mediului, managementul riscurilor şi adaptarea la schimbările climatice, energie şi eficienţă energetică.

German
Citește articolul precedent:
arvato România deschide un nou centru de suport în Cluj-Napoca, unde va angaja peste 200 de persoane

Furnizorul de servicii de tip contact-center arvato, deținut de grupul media german Bertelsmann, își continuă extinderea operațiunilor din România, prin...

Închide