Marea finală Arena Bucătarilor Selgros 2016 – 3 zile de artă culinară cu chefi profesioniști!

Selgros Cash&Carry, unul dintre cei mai importanţi operatori din comerţul românesc, organizează în perioada 6-8 septembrie, la București, finala celei de-a opta ediții Arena Bucătarilor. Timp de 3 zile, Selgros Băneasa va găzdui un spectacol de artă culinară unde profesioniștii și pasionații de bunătățuri vor avea ocazia să vadă în acțiune chefi de renume mondial, membri ai juriului Arena Bucătarilor, dar și pe cei 14 finaliști care vor concura pentru marele premiu, un training de o săptămână la restaurantul Hotelului Oxford Thames Four Pillars din Anglia, sub îndrumarea unuia dintre cei mai apreciați chefi români, Chef Claudio Costea.

Juriul finalei Arena Bucătarilor 2016 este compus din chefi cu o vastă experiență în bucătăriile internaționale precum Chef Philippe Hardy – Executive Chef Le Mascaret Paris (Michelin Star Chef), Chef Emmanuel Hamon – Pastry Chef, Chocolatier și Confecționer/Ambasador al brandului Luker, Chef Marc Galais – Transgourmet France, precum și Chef Claudio Costea –  Executive Chef Oxford Thames Four Pillars – recomandat de Guide Michelin.

Misiunea juriului va fi una grea deoarece nivelul de dificultate al competiției a crescut de la o ediție la alta. Cei 14 finalişti din Arenă vor fi evaluați în funcţie de acuratețea și coerența rețetei, modul de prezentare a ingredientelor și al procesului de producție, ingeniozitatea, creativitatea, aspectul produsului finit și tehnicile de lucru.

Toţi cei 14 concurenţi vor primi diplome de participare, iar primii trei în ierarhia stabilită prin punctajele acordate de juriu vor primi diplome şi premii.

 • Locul I – 10.000 lei
 • Locul II – 7.000 lei
 • Locul III – 5.000 lei

În plus, vor mai fi acordate 14 premii speciale oferite de către partenerii Organizatorului.

În prima zi a evenimentului, aceștia își vor demonstra priceperea și măiestria în pregătirea preparatelor culinare prin demonstrații, workshop-uri dar și prin traininguri susținute cu finaliștii.

Program Arena Bucătarilor Selgros 2016:

6 septembrie – Chef’s Day

 • 10:00 – 13:00Gătim cu Europa FM – Membrii echipei Deșteptarea, Vlad Petreanu și Luca Pastia, susținuți din public de către colegul lor George Zafiu, se duelează în arta gătitului fiecare având alături un chef bucătar renumit, respectiv Claudio Costea și Cezar Munteanu
 • 13:00 – Unilever Food Solution – Demo Robert Voicu și Laslo Szabolcs
 • 14:00 – Chef Jakob Hausmann – Demo tocătoare profesioanale
 • 15:00 – Reprezentant Callebaut – Demo ciocolată
 • 16:00 – Demo – Chef Philippe Hardy
 • 17:00 – Training concurs Chef Ioan Florescu/Philippe Hardy/Emmanuel Hamon/Cezar Munteanu/Nico Lontras/ Constantin Ghimpu
 • 18:30 – Tragere la sorți ordine intrare în concurs

7 septembrie – Marea finală, prima parte

 • 10:00 – 14:10 – Desfășurare concurs

8 septembrie – Marea finală, partea a 2-a

 • 10:00 – 14:10 – Desfășurare concurs
 • 19:00 – Anunțare câștigători în cadrul unei gale private
German
Citește articolul precedent:
Raiffeisen Bank anunta finalistii programului de granturi „Raiffeisen Comunitati” 2016

Cei 100 de voluntari Raiffeisen Bank au incheiat evaluarea celor 150 de propuneri de proiecte eligibile din programul de granturi...

Închide