sept.
16

HR Business Forum

DeBizz HR Busines Forum 2020, aflat la prima editie, este un eveniment dedicat pietei fortei de munca din Romania, organizat in mediul online de Debizz Magazine, unica publicatie de business germano-romana, cu sustinerea celor mai importante Camere de Comert bilaterale. Cu sprijinul speakerilor invitati – jucatori din mediul privat sau reprezentanti ai autoritatilor publice, evenimentul isi propune sa realizeze o radiografie a situatiei actuale si celor mai importante provocari cu care se confrunta atat companiile, cat si salariatii din Romania, in  contextul celei mai mari crize globale de sanatate din ultimul secol.
Piata muncii, un sector dinamic prin definitie si in continua transformare, trece printr-o perioada de schimbari profunde, dublata de perspectiva cresterii accelerate a somajului, pe fondul unei noi recesiuni mondiale.
Pandemia a schimbat din temelii modul in care ne desfasuram activitatea, iar angajatorii si salariatii, deopotriva, trebuie sa dea dovada de flexibilitate si adaptabilitate pentru continuarea activitatii in parametri de siguranta si salvarea afacerilor, fie ca se lucreaza de acasa sau conditiile au permis reintoarcerea la birou.
Alaturi de specialistii invitati din domeniul resurselor umane, vom incerca sa identificam cum a influentat aceasta perioada balanta dintre cererea si oferta de munca si care au fost masurile luate de angajatori pentru retentia personalului si pastrarea joburilor.
O tema speciala care va fi dezbatuta in cadrul evenimentului este legata de introducerea „Kurzarbeit” (program de munca flexibila), o solutie promovata intens de mediul de afaceri româno-german, care presupune un parteneriat intre angajatori, Stat si salariati, cu avantaje pentru toate partile implicate.