Iun
27

HOTSPOT Sibiu 2017

Germania este cel mai important partener al României din punct de vedere economic și comercial bilateral.

Sibiul a jucat un rol cheie ca model de dezvoltare culturală si turistică, reprezentând, de asemenea, un spațiu atractiv pentru mediul de afaceri, atat înainte de momentul aderării la Uniunea Europeana, cât și în urma acestui moment. De-a lungul anilor, numeroase companii germane au ales orașul Capitala Culturală Europeană în 2007 ca destinație pentru dezvoltare a afacerilor acestora in regiunea Europei de Est. Cooperarea bilaterala și comerțul în cadrul IMM-urilor au generat sinergii și prosperitate pentru cetățeni. De asemenea, orașul devine un magnet și pentru alți solicitanți de locuri de muncă din regiune.

Cu toate acestea, după 10 ani de la aderare, Sibiul se confruntă cu noi provocări: lipsa forței de muncă, a locuințelor sau mobilitatea redusă nu sunt doar probleme locale, ci reprezintă probleme de interes național. Care sunt tendințele mondiale în „Europa cu două viteze“, ce soluții există la nivel local pentru a face face față provocărilor regionale? Aceste teme vor fi dezbătute in cadrul evenimentului.

Teme de discuție:

  • Sibiul și România între dezvoltare economică accelerată, mobilitate redusă și lipsa forței de muncă
  • Provocări locale, regionale și naționale.
  • Dezbatere cu reprezentanți ai autorităților locale, ai mediului privat de afaceri și a altor instituții de resort.
  • Avantaje și dezavantaje de a investi în România
  • De ce rămâne România atractivă pentru mediul de afaceri german? Care sunt așteptările? Ce trebuie îmbunătățit?
  • Dezbatere cu reprezentanți ai mediului privat de afaceri, a mediului diplomatic german și a altor organizații de resort.