sept.
19

Hotspot Timisoara

Prin evenimentele marca HOTSPOT, revista DeBizz Magazine, singura publicație locală de business româno-germană, și-a propus să evidențieze, an de an, evoluțiile celor mai interesante regiuni, județe și localități ale țării, din perspectiva dezvoltării economice, cu contribuția capitalului de limbă germană.

După conferințele din Brașov și Cluj, care au bifat deja a treia ediție, în 2017 a venit rândul Sibiului, iar în acest an DeBizz ajunge în premieră în Timișoara, capitala Banatului și, în 2021, capitală Europeană a Culturii.

Evenimentul HOTSPOT Timișoara 2018 este organizat de DeBizz Magazine în parteneriat cu Fundația pentru Libertate Friedrich Naumann pentru Europa de Sud-Est.

Timișoara (Temeswar), una dintre cele mai dinamice economii locale și cel mai mare mare centru urban din Vestul țării, este principala poartă de intrare în România dinspre Europa Centrală şi de Vest, în contextul poziționării geografice favorabile și multiplelor posibilități de interconectare, pe cale terestră, aeriană și navală.

Orașul de pe Bega, magnet pentru atragerea de investiții private și lider la nivel național din perspectiva atragerii de fonduri europene, își consolidează creșterea economică având la dispoziție o forță de muncă bine calificată, șomajul la nivelul județului fiind de sub un procent din totalul populației active. Din cei 8.000 de noi angajaţi în ultimul an, peste jumătate au fost atrași de sectorul industrial.

Cu peste 320.000 mp de spaţii logistice și industriale dedicate în mare parte producţiei de componente auto și electronice, Timișoara se situează pe locul al doilea în România în privinţa investiţiilor străine directe atrase, după regiunea București – Ilfov.

Calitatea ridicată a vieții și mediul favorabil dezvoltării afacerilor face din viitoarea Capitală Europeană o destinație apreciată și luată în calcul de tot mai mulți români interesați de relocare, statutul de metropolă fiind astfel o țintă realizabilă în următorii ani.