iul.
5

Lady Gala

Cele mai multe femei care deţin calitatea de asociat sau acţionar în companiile active din România se încadrează în grupa de vârstă 40-49 de ani, respectiv un procentaj de 29% dintr-un total de 482.746 femei antreprenor, se arată într-un studiu realizat de compania REGnet.ro.

Începutul anului 2018 a înregistrat cea mai mare creştere din ultimii 4 ani a numărului de femei antreprenor care deţin calitatea de asociat sau acţionar într-o firmă din România. Iniţiativa antreprenorială din Romania a reprezentat în 2017 o afacere de circa 2,4 milioane euro (10,9 milioane lei) pentru stat, bani obţinuţi exclusiv din taxele percepute firmelor la înfiinţare.

Independența financiară și posibilitatea unui venit suplimentar sunt cei mai atractivi factori care determină femeile să inițieze propria afacere, potrivit raportului Amway Global Entrepreneurship Report.

Seara va debuta cu o dezbatere, moderată de Vera Maier, atașat comercial al Secţiei Comerciale a Ambasadei Austriei –Advantage Austria. La discuţii vor participa reprezentante ale mediului de business local și ale celui diplomatic, antreprenoare și manageri.

Dezbaterea va fi urmată de GALA DE PREMIERE a femeilor care au influenţat mediul de afaceri românesc, iar distincţiile vor fi acordate de către reprezentanţi de seamă ai business-ului local.