Miliardarul elvețian Ernesto Bertarelli cumpără centrele de diagnostic Hiperdia din România

Sursa imagine: Sailingscuttlebutt.com

Affidea, principalul furnizor de servicii de imagistică medicală de înaltă performanţă şi tratament al cancerului din Europa, a anunţat semnarea unui acord angajant de achiziţie a centrelor de diagnostic Hiperdia, un furnizor important de servicii de imagistică medicală de înaltă performanţă din România.

Hiperdia a fost înfiinţată în anul 1997 şi oferă servicii de imagistică medicală de înaltă performanţă, analize de laborator şi consultaţii clinice, printr-o rețea de 23 de centre medicale, amplasate în 12 judeţe din România.

Alăturarea Hiperdia la reţeaua Affidea reprezintă o dovadă a angajamentului nostru pe termen lung de a extinde serviciile medicale de excelenţă în beneficiul pacienţilor din România. Avem un respect deosebit pentru calitatea serviciilor medicale şi excelenţa operaţională din cadrul Hiperdia. Acestea sunt valorile care ne aduc împreună şi sunt încrezător că alăturarea Hiperdia ne va întări mai departe poziția de lider European în servicii de imagistică medicală de înaltă performanţă”, spune Dimitris Moulavasilis, CEO al grupului Affidea.

Affidea furnizează servicii de imagistică medicală de înaltă performanţă, medicină nucleară, tratament al cancerului  şi analize de laborator, în peste 175 de centre proprii din 14 ţări.

Compania este deținută integral de grupul Waypoint Capital, condus de omul de afaceri elvețian Ernesto Bertarelli. Potrivit clasamentului Forbes, Bertarelli (51 de ani) este cel mai bogat om de afaceri din Elveția, cu o avere estimată la 8,5 miliarde dolari.

În România, Affidea este prezentă pe piaţa serviciilor medicale de 14 ani și deţine 17 centre medicale, asigurând pacienţilor o gamă largă de servicii de imagistică medicală de înaltă performanţă, medicină nucleară, alături de analize de laborator şi consultaţii clinice.

“Încă de la înființare, în urmă cu aproape 20 de ani, obiectivul principal al Hiperdia a fost acela de a oferi servicii de imagistică medicală de înaltă performanţă de calitate pentru a veni în întâmpinarea medicilor şi pacienţilor noştri în stabilirea unui diagnostic complet şi corect. Selectarea unui nou partener pentru Hiperdia a fost o decizie pe care am analizat-o cu atenţie şi suntem convinşi că Affidea reprezintă cea mai bună alegere. Această tranzacţie reprezintă garanţia că tot ceea ce am făcut până acum în România este apreciat şi validat la cel mai înalt nivel de unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale din Europa”, a declarat Octavian Lebovici, CEO Hiperdia.

Finalizarea tranzacției necesită aprobarea de către organismele de reglementare. În cadrul tranzacţiei, grupul Affidea a fost asistat pe aspecte juridice de către Rizoiu & Asociații, Clifford Chance şi Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom (UK) LLP, şi pe aspecte financiare de către Deloitte. Consultanţii Hiperdia au fost Bondoc & Asociații şi Weil, Gotshal & Manges.

German
Citește articolul precedent:
HORNBACH: Ce tipuri de şeminee îşi doresc românii

Şemineele cu geam termorezistent, cele mai căutate de către români Sfaturile Hornbach: cum trebuie îngrijite plantele pe timp de iarnă...

Închide