Christoph Daum, noul selecționer al naționalei de fotbal a României

Tehnicianul german Christoph Daum, în vârstă de 62 de ani, a fost numit antrenorul echipei naționale de fotbal a României, urmând să debuteze pe banca primei reprezentative pe 4 septembrie, la meciul cu Muntenegru, primul din campania de calificare la CM 2018 din Rusia.

 

”Vrem să obținem calificarea la Campionatul Mondial! Concepția mea e următoarea: vom ataca întotdeauna, și când vom fi în posesia balonului, și atunci când ea va fi la adversari. Trebuie să controlăm jocul, să controlăm balonul, să avem inițiativa. Dacă pierdem mingea, trebuie să o cucerim repede înapoi. Fiecare jucător trebuie să se afle în joc, nu să fie doar pe teren. Pentru asta am nevoie de jucători puternici fizic, dar și mental. Trebuie să ținem mai mult unii la alții, mai ales în perioade dificile”, a declarat Christoph Daum, în cadrul primei conferințe de presă după semnarea contractului, potrivit FRF.

Christoph Daum, campion în Germania, Austria și de trei ori în Turcia, a pregătit echipe precum FC Koln, Stuttgart, Bayer Leverkusen, Beșiktaș, Fenerbahce, Austria Viena și Club Bruges, colaborând cu jucători precum Michael Ballack, Jurgen Kohler, Roberto Carlos, Nicolas Anelka, Thomas Hassler, Matthias Sammer sau Bodo Ilgner.

Adunând aproape 400 de meciuri ca antrenor în Bundesliga, Christoph Daum a câștigat titlul în Germania cu Stuttgart și a terminat de șase ori pe podium, cu Leverkusen și Koln, echipă cu care a reușit și o promovare în primul eșalon german. În cupele europene, Daum a prins semifinalele Cupei UEFA cu FC Koln și a avut participări în Liga Campionilor, cu Leverkusen sau Fenerbahce.

„Christoph Daum este un antrenor care poate da echipei sale și fiecăruia dintre jucători energii nebănuite. Între noi există o legătură deosebită, datorită faptului că adeseori am lucrat pentru aceleași echipe, cum au fost, de exemplu, VfB Stuttgart sau Austria Viena. Am profitat în mod deosebit de experiența sa din Turcia și de la Istanbul, în special la începutul carierei mele la Fenerbahce. Pentru mine, ca antrenor tânăr, pe atunci, a fost un sfătuitor binevoitor, iar sfaturile și recomandările sale mi-au fost de mare folos. M-am bucurat să aud că poate deveni selecționerul României. Este o decizie bună pentru Christoph Daum și o decizie bună pentru fotbalul românesc”, a afirmat selecționerul german Joachim Low, conform FRF.

La rândul său, reputatul antrenor Ottmar Hitzfeld, dublu câștigător al Ligii Campionilor și de șapte ori campion al Germaniei cu Borussia Dortmund și Bayern Munchen, a salutat, de asemenea, numirea lui Christoph Daum.

“Christoph Daum este un antrenor conștiincios, cu o experiență cuprinzătoare și cu idei inovatoare. Posedă competențe profesionale deosebite și abilități remarcabile de lider. Va dezvolta echipa națională a României și o va conduce la succes în viitor”, a punctat Hitzfeld.

Și fostul mare atacant și selecționer al Germaniei, Jurgen Klinsmann, în prezent antrenor al Statelor Unite ale Americii, a reacționat: “Sunt încântat să aud că noul antrenor al României poate fi Christoph Daum, un tehnician remarcabil cu un volum uriaș de cunoștințe și de experiență. Este un antrenor pe care l-am admirat totdeauna și al cărui parcurs l-am urmărit mereu. Inovativ și permanent preocupat de modul în care se dezvoltă fotbalul, a pregătit echipe mari din Germania, Belgia, Turcia și Austria, o carieră care spune totul despre cunoștințele sale. Christoph este mereu deschis noilor provocări. Felul în care citește jocul, inteligența lui tactică, felul în care ghidează și formează jucătorii, toate sunt la cel mai înalt nivel. Îi doresc, atât lui, cât și Federației Române de Fotbal, mult succes și sper să văd România calificată la Campionatul Mondial din 2018!”.

În 2016, tricolorii vor juca patru partide în preliminariile CM 2018, cu Muntenegru, Armenia, Kazahstan și Polonia, din grupa României mai facând parte și Danemarca. La turneul final se califică direct câștigătoarele celor nouă grupe, echipele de pe locul doi, mai puțin cea mai slabă dintre ele, urmând să joace meciuri la baraj.

German
Citește articolul precedent:
Casa Rusu deschide al 18-lea magazin propriu, în Vitantis Shopping Center din București. Urmează trei unități similare, în Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov

Casa Rusu, compania de retail a producătorului de mobilier Rus Savitar, a investit 1,5 milioane euro în deschiderea celui de-al...

Închide