Nemții de la B.Braun vor să-și extindă activitatea din România

Grupul german B. Braun, specializat în producția de dispozitive medicale, medicamente și al serviciilor de dializă, vrea să-și extindă afacerile din România, vizând derularea unei investiții în producție, cercetare și logistică.

În perioada următoare, compania va lansa o investiția de tip greenfield, care va presupune construcția unei fabrici de soluții perfuzabile, a unui centru de cercetare și dezvoltare științifică cu laboratoare specializate, precum și a unui nou centru logistic.

Proiectul ar urma să fie finalizat până în anul 2020 și va genera aproximativ 250 de noi locuri de muncă, se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Ministrul de resort, Alexandru Petrescu, a avut, luni, o întrevedere cu delegația companiei germane, unul dintre cei mai importanți furnizori în domeniul produselor medicale la nivel mondial.

„Am construit la nivelul ministerului un punct unic de contact pentru comunitatea de business și venim în întâmpinarea dumneavoastră, ca un integrator de soluții pentru dinamizarea și dezvoltarea nivelului investițional. Ca ministru pentru mediul de afaceri mă interesează o abordare pragmatică, orientată spre business și consider că investitorii străini sunt ambasadorii reprezentativi ai economiei românești.  Aveți tot suportul instituțional pentru creșterea nivelului investițiilor companiei dumneavoastră în România”, a declarat Petrescu.

B. Braun, cu aproximativ 800 de angajați în România, oferă servicii de dializă în centre proprii, produce soluții perfuzabile și deține două centre operaționale.

German
Citește articolul precedent:
Andreea Marin – Ambasador oficial al Automobile Bavaria Group. Povestea continuă.

La 16 ani de la prima colaborare cu Automobile Bavaria Group, Andreea Marin a ales să conducă, în acest an,...

Închide