OMV a bugetat investiții de 4,5 mld. lei în acest an, mai mari cu 83%

Producătorul de țiței și gaze OMV Petrom estimează că investițiile din acest an se vor ridica la 4,56 miliarde lei, în creștere cu 83% comparativ cu 2016, fondurile urmând să fie în continuare direcționate în principal către divizia Upstream.

Pentru divizia Upstream au fost bugetate investiții de peste 4,15 miliarde de lei (91% din buget), în vreme ce divizia Downstream Oil are alocate fonduri de 323 milioane de lei.

Bugetul de investiții a fost aprobat de acționarii companiei la 25 aprilie.

Investitorii au mai decis distribuirea de dividende în valoare de circa 850 milioane lei pentru anul financiar 2016.

„În 16 februarie 2017, am anunțat Strategia Actualizată 2021+, care reafirmă direcțiile curente ale Societăţii, asigurând continuitate în generarea de performanță. Prin această strategie, OMV Petrom se angajează să mențină o poziție financiară solidă și să ofere un dividend atractiv pentru acționari”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom.

Acționarii au mai aprobat numirea membrilor Consiliului de Supraveghere pentru un mandat de patru ani, până la finele lui aprilie 2021. Componența Consiliului de Supraveghere este Rainer Seele, Reinhard Florey, Manfred Leitner, Johann Pleininger, Daniel Turnheim, Jochen Weise, Joseph Bernhard Mark Mobius, Radu Cojocaru și Mihai Busuioc (ultimii doi sunt membri noi, propuși de Ministerul Energiei).

Compania austriacă OMV deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Din acționariatul companiei mai fac parte Ministerul Energiei (20,6%) și Fondul Proprietatea (12,5%), în vreme ce 15,7% din titluri se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti și la Bursa de Valori Londra.

German
Citește articolul precedent:
ABB şi IBM devin parteneri pentru soluţii industriale de inteligenţă artificială

Combinând ABB Ability™ şi IBM Watson pentru o valoare superioară oferită clienţilor "Această colaborare importantă cu ABB va duce Watson...

Închide