OMV Petrom anunță o investiție de 60 mil. euro la rafinăria Petrobrazi

Sursa: www.omvpetrom.com

OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din sud-estul Europei, va investi aproximativ 60 de milioane de euro în construcția unei unități noi în cadrul rafinăriei Petrobrazi, bazată pe tehnologia inovativă Poli-combustibili (Polyfuels), dezvoltată de compania franceză Axens.

Noua unitate permite conversia componentelor GPL în benzină și distilate medii folosind un proces catalitic.

„Implementarea proiectului Poli-combustibili, care folosește tehnologii inovative pentru a crește producția de benzină și motorină, ne va oferi un avantaj competitiv determinat de creșterea producției cu valoare adăugată ridicată (produse albe) și o structură mai flexibilă a producției”, a declarat Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil de Downstream Oil.

Unitatea va permite ca o parte din producția de componente GPL, de până la 50.000 de tone, să fie convertită în benzină și distilate medii. Capacitatea totală a rafinăriei va rămâne de 4,5 milioane de tone/an.

Lucrările de construcție sunt programate să înceapă în acest an, urmând ca unitatea să devină complet operațională la începutul anului 2019.

După privatizare (2005-2016), investiţiile la rafinăria Petrobrazi au însumat 1,2 miliarde euro, din care circa 600 milioane euro au fost alocați pentru programul de modernizare derulat în perioada 2010-2014.

Grupul austriac OMV controlează 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea are o participație de 12,57% iar 15,79% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti și la Bursa de Valori Londra.

German
Citește articolul precedent:
HOTSPOT Brașov a ajuns la cea de-a 2-a ediție

DeBizz Magazine și România Durabilă organizează joi, 23 februarie 2017, la Hotel Kronwell din Brașov, cea de-a 2-a ediție a...

Închide