OMV Petrom încasează 23 mil. euro după vânzarea parcului eolian Dorobanțu

Producătorul de țiței și gaze OMV Petrom a semnat contractul de vânzare a parcului eolian Dorobanțu către o subsidiară a grupului canadian Transeastern Power Trust, în schimbul sumei de 23 de milioane de euro.

Tranzacția este condiționată de îndeplinirea condițiilor suspensive uzuale, inclusiv de aprobarea Consiliului Concurenței, și ar putea fi încheiată până la finele acestui an.

„Strategia OMV Petrom, ca grup integrat de petrol și gaze, este de a se concentra asupra activităților de bază. Mai specific, în divizia Downstream Gas se urmăreşte consolidarea poziției de lider pe piața de gaze, maximizarea beneficiilor modelului de afaceri integrat de gaze și electricitate şi extinderea regională. Activitatea de producţie energie eoliană nu se înscrie în direcţiile strategice ale companiei”, arată subsidiara austriecilor de la OMV.

OMV Petrom a anunțat intenția de vânzare a parcului eolian Dorobanțu la începutul anului 2016.

Parcul eolian Dorobanțu este localizat în sud-estul României și include 15 turbine, cu o capacitate de 3 MW fiecare. Proiectul acoperă 1,5% din capacitatea electrică eoliană a României, estimată la 3.000 MW în prezent.

Transeastern Power Trust este un producător independent de energie electrică care deține si operează instalații care produc electricitate din surse regenerabile (eolian, solar și hidro). Grupul a fost fondat în 2014 și este listat pe TSX Venture Exchange din Canada.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom.

German
Citește articolul precedent:
RYANAIR LANSEZĂ PARTENERIATUL CU OKTOBERFEST BRAȘOV PENTRU PROMOVAREA TURISMULUI REGIONAL ÎN ROMÂNIA

Ryanair, compania aeriană Nr. 1 a Europei, astăzi (19 iulie) a lansat noul parteneriat cu Oktoberfest Brașov, totul pentru că...

Închide