OMV Petrom a început o nouă campanie de foraj în Marea Neagră

Producătorul de țiței și gaze OMV Petrom, controlat de grupul austriac OMV, a anunțat lansarea unei noi campanii de foraj în Marea Neagră, în apele de mică adâncime din cadrul blocului Istria, proiectul având o valoare estimată de aproximativ 70 de milioane euro.

În cadrul acestei campanii vor fi forate patru sonde noi: trei sonde în zăcăminte existente și o sondă de explorare, arată compania.

„Deși zăcămintele offshore din Marea Neagră au un istoric de producție de 30 de ani, ele continuă să furnizeze o parte importantă din producţia totală a grupului. Prezenta campanie de foraj este în linie cu strategia noastră de a exploata la maximum potențialul portofoliului nostru cheie şi de a produce cât mai eficient pentru a gestiona declinul natural al producției”, a declarat Peter Zeilinger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Upstream.

Campania de foraj include săparea a două sonde până la sfârşitul acestui an şi a altor două sonde până la mijlocul anului 2018, la adâncimi de până la 2.000 metri sub nivelul mării.

Explorarea platoului continental românesc din Marea Neagră a fost începută în anul 1969. Prima descoperire de hidrocarburi a avut loc în 1980, iar prima producţie pe mare a început șapte ani mai târziu.

În prezent, OMV Petrom are operațiuni de explorare, dezvoltare şi producţie în apele de mică adâncime (blocul Istria) şi operaţiuni de explorare în parteneriat cu ExxonMobil în apele de mare adâncime (Neptun Deep).

Producţia de ţiţei şi gaze din blocul Istria acoperă circa 18% din producţia grupului în România. Producţia anuală de ţiţei și gaze provenită din Marea Neagră este echivalentă cu cea necesară pentru a încălzi un milion de gospodării timp de un an sau pentru a face plinul la 4,4 milioane de autoturisme, potrivit OMV Petrom.

Producţia provine din cinci zăcăminte aflate în exploatare: Lebăda Est (descoperit în 1979), Lebăda Vest (descoperit în 1984), Sinoe (descoperit în 1988), Pescăruș (descoperit în 1999) şi Delta (descoperit în 2007).

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom.

German
Citește articolul precedent:
Al treilea magazin în format compact al rețelei Selgros România, deschis vineri, la Bistrița

Selgros Cash&Carry România, unul dintre cei mai importanţi operatori din comerţul românesc, inaugurează la Bistrița a treia sa unitate în...

Închide