OMV Petrom şi Hunt Oil au început producția la zăcământul Padina Nord

OMV Petrom, parte a grupului austriac OMV, în parteneriat cu americanii de la Hunt Oil, au început producția experimentală de gaze din zăcământul de la Padina, în sudul județului Buzău, descoperit la sfârșitul anului 2014.

Producția este realizat cu ajutorul sondei Padina Nord 1, forată în 2014, și a unor facilități de producție nou-construite. Valoarea cumulată a investițiilor celor doi parteneri în perioada 2014-2016, pentru proiectul de la Padina Nord 1, se ridică la aproximativ 17 milioane de euro.

Cu o producție medie totală care s-a stabilizat în jurul valorii de 1.900 bep/zi, în linie cu estimările inițiale, Padina Nord 1 se numără în acest moment printre cele mai productive sonde din portofoliul OMV Petrom, a anunțat compania.

„Punerea în producție a zăcământului de la Padina demonstrează angajamentul nostru de a continua investițiile pentru proiectele care se dovedesc viabile, în ciuda contextului nefavorabil determinat de prețurile mici ale țițeiului și gazelor. Cu un portofoliu de zăcăminte predominant mature, România are nevoie de investiții pentru a continua să producă țiței și gaze”, a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Upstream.

Producţia experimentală este ultima fază a etapei de explorare a unui zăcământ nou. Se estimează că, la Padina, producția experimentală va dura circa 12 luni.

Prin exploatarea experimentală se urmăreşte obţinerea datelor care să permită stabilirea detaliilor tehnico-economice care stau la baza deciziei de trecere în faza de dezvoltare.

În 2010 OMV Petrom a încheiat un contract cu Hunt Oil în scopul de a explora și dezvolta blocurile de pe uscat Adjud și Urziceni Est, fiecare partener având o cotă de participare de 50 de procente, iar Hunt Oil fiind operatorul.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 65 milioane bep în 2015. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 786 benzinării.

Hunt Oil Company, una dintre cele mai mari companii nelistate din Statele Unite, este implicată activ în activități de explorare și producție în America de Nord, America de Sud, Europa și Orientul Mijlociu. Compania a forat sonde în fiecare continent, cu excepția Antarcticii.

German
Citește articolul precedent:
Brașovenii de la Visual Fan intră cu brandul Allview pe piața de soluții smart home

Allview, brandul autohton numărul unu de smartphone-uri și tablete prezent pe piața locală, lansează Siebo Smart Home –  un sistem...

Închide