Oswald Kolb revine la conducerea fabricii Continental din Sibiu

Grupul german Continental l-a numit în funția de director general al fabricii din Sibiu pe Oswald Kolb, care se întoarce astfel în România, după trei ani în care a condus unitatea de producție Continental din Tianjin, China.

„Sunt bucuros să revin la Sibiu. Compania a crescut mult în ultimii trei ani, a ajuns la 3.500 de angajați. Locația s-a dezvoltat foarte mult în această perioadă: au fost lansate noi linii de producție și a fost construită o nouă clădire a centrului de cercetare și dezvoltare, iar investițiile au fost pe măsură. Sunt nerăbdător să contribui la proiectele viitoare și la creșterea locației“, a afirmat Oswald Kolb.

El și-a început cariera în Continental ca student și a ocupat de-a lungul anilor diferite poziții în aria de producție. După șase ani în care a condus locația din Sibiu (2008 – 2014), Kolb a preluat conducerea fabricii din Tianjin.

Fostul manager al fabricii din Sibiu, Dr. Sami Krimi, ocupă poziția de director general al fabricii Continental Ingolstadt (Germania).

Continental și-a început activitatea în Sibiu în 2003, în strânsă colaborare cu universitatea locală „Lucian Blaga”. De la o echipă de 30 de angajați, compania din Sibiu a creat mai mult de 3.500 de locuri de muncă.

Planurile de viitor ale companiei includ extinderea spațiului de producție și a centrului de inginerie, precum și angajarea a aproximativ 1.000 de noi persoane în următorii ani.

Continental a investit peste 320 de milioane de euro la Sibiu, în perioada 2003 – 2016.

La Sibiu sunt produse anual în jur de 33 de milioane de unități electronice de control. Printre produsele dezvoltate, testate și fabricate în Sibiu se numără sistemele inteligente de frânare, cele de asistare la condus sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.

German
Citește articolul precedent:
Vânzările de frigidere Miele s-au dublat în prima jumătate a anului

Compania germană Miele a vândut în primul semestru peste 150 de frigidere în România, prin rețeaua de magazine proprii și...

Închide