P3 Logistic Parks a parafat o refinanțare de 1,4 mld. euro. În România, acordul a fost încheiat prin intermediul RBI

Dezvoltatorul ceh de proprietăți logistice P3 Logistic Parks a anunțat încheierea unei refinanțări pe termen lung în valoare de 1,4 miliarde euro, convenită cu un grup de instituții internaționale, în România acordul fiind încheiat prin intermediul Raiffeisen Bank International (RBI).

Pentru Europa de Vest și Polonia, acordul este garantat integral de Morgan Stanley, iar PBB Deutsche Pfandbriefbank a acționat în calitate de agent, în vreme ce în Republica Cehă și Slovacia,  operațiunea a fost realizată prin intermediul a patru bănci cehe (ČSOB în calitate de agent, Komerční Banka, UniCredit Bank și Česká Spořitelna).  Komerční Banka face parte din grupul Société Générale, iar Česká Spořitelna din grupul Erste.

„Actualii noștri parteneri financiari au susținut strategia noastră de dezvoltare pe plan european, acum întărită cu câțiva noi creditori. Relațiile pe termen lung pe care le avem cu creditorii noștri sunt de neprețuit pentru noi, mai ales acum când P3 continuă să creeze valori durabile. Aceste noi acorduri ne oferă flexibilitatea de a profita din plin de oportunitățile prezente și viitoare de care grupul dispune. Suntem recunoscători consilierului nostru Eastdil Secured pentru sprijinul și expertiza oferite”, a declarat George Aase, CFO P3.

Portofoliul P3 cuprinde 163 de depozite cu o vârstă medie de 8,4 ani, care totalizează 3,3 milioane metri pătrați de spații în nouă țări și terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spații, de peste 1,4 milioane mp.

În România, P3 deține cel mai mare parc logistic din țară, P3 Bucharest, achiziționat de la CA Immobilien Anlagen la începutul anului 2015, care cuprinde în prezent 11 clădiri cu o suprafață totală de 305.000 mp.

German
Citește articolul precedent:
Holcim România: Reabilitarea prin reciclarea la rece în șantier a structurilor rutiere – o soluție de viitor în România

Holcim România, membră a grupului LafargeHolcim, a prezentat în cadrul conferinței „Infrastructura drumurilor de mâine”, organizată de Camera Franceză de...

Închide