Petrom continuă contractul de creștere a producției din zona Țicleni cu un nou partener

OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din sud-estul Europei, a anunțat continuarea contractului de creștere a producției din zona Țicleni, județul Gorj, cu Expert Petroleum. Noul partener a preluat părțile sociale ale filialei din România a grupului Petrofac, partenerul iniţial, și va continua operațiunile de extracţie și servicii aferente.

OMV Petrom va rămâne unic titular al acordurilor de concesiune, deţinătorul producţiei de hidrocarburi şi al echipamentelor existente, precum şi titular al drepturilor şi obligaţiilor definite prin Legea Petrolului.

„În continuare, pentru serviciile prestate, OMV Petrom va remunera Expert Petroleum în baza unui tarif de servicii care variază în funcție de nivelul producției livrate.  Zăcămintele de țiței din zona Țicleni care fac obiectul contractului de creştere a producției sunt zăcăminte mature, aflate în exploatare de peste 60 de ani. Expert Petroleum este o companie specializată în exploatarea zăcămintelor mature din România, fiind partenerul OMV Petrom într-un contract similar, semnat în 2012, pentru creșterea producției din 13 zăcăminte din vestul României (zona Timiș)”, precizează compania controlată de austriecii de la OMV.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 65 milioane bep în 2015. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a circa 800 benzinării, la sfârşitul lui 2015.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51% din acţiunile OMV Petrom.

German
Citește articolul precedent:
Informaţia înseamnă bani

Micii investitori trăiesc vremuri dificile. Băncile aproape că nu mai oferă dobânzi la depozite, pentru că băncile centrale au inundat...

Închide