Philip Morris investește 490 mil. euro în retehnologizarea fabricii din Otopeni

Fabrica Philip Morris Romania

Philip Morris International va investi 490 de milioane de euro pentru a transforma fabrica de țigări din Otopeni, județul Ilfov, într-o unitate de producție a rezervelor din tutun HEETS, utilizabile împreună cu IQOS, un dispozitiv care încălzește tutunul în loc să îl ardă.

IQOS a fost lansat în 2014, fiind disponibil până în acest moment în orașe importante din peste 25 de piețe, la nivel global.

Investiția realizată la Otopeni presupune crearea de noi locuri de muncă pentru aproximativ 300 de persoane, suplimentar celor peste 670 de locuri de muncă existente deja în fabrică.

Retehnologizarea fabricii a început în acest an, investiția urmând să fie încheiată până în 2020.

„Cei peste 2,9 milioane de fumători adulți care au renunțat la fumat și au devenit utilizatori IQOS confirmă viziunea companiei de oferi o alternativă acestora. De aceea, este foarte important pentru noi să avem capacitatea de a răspunde acestor cerințe și de a veni în întâmpinarea lor cu produse fără fum, lucru ce va fi realizat și prin transformarea fabricii din România”, a declarat Christos Harpantidis, managing director Philip Morris Balkans.

Fabrica din Otopeni va fi a treia fabrică Philip Morris International care va produce rezerve din tutun – HEETS. Prima țară în care au fost produse HEETS, la scară mică, a fost Elveția, iar în octombrie 2016 compania a finalizat prima fabrică proprie de producție a rezervelor din tutun, în Crespellano (Italia).

„Această investiție, de 490 milioane de euro, înseamnă mai multe exporturi, mai multe taxe pentru bugetul de stat, mai multe locuri de muncă pentru români, plătite la un standard cât mai apropiat celui european. Este, în egală măsură, un proiect important nu doar pentru piața locală, ci și pentru utilizatorii IQOS din întreaga lume”, a completat Branislav Bibic, director general Philip Morris România.

Începând cu anul 2008, Philip Morris International a angajat peste 400 de oameni de știință și a investit peste 3 miliarde de dolari în cercetare și în dezvoltarea de noi produse.

Philip Morris International, lider mondial al industriei de tutun, deține șase dintre top 15 mărci și produse la nivel internațional, ce sunt comercializate în peste 180 de piețe.

Compania a deschis în anul 1993 o reprezentanță oficială în București și, patru ani mai târziu, a început construcția unei fabrici în Otopeni. Philip Morris are peste 800 de angajați în România, unde comercializează aproape 40 de variante de mărci.

German
Citește articolul precedent:
OMV Petrom încasează 23 mil. euro după vânzarea parcului eolian Dorobanțu

Producătorul de țiței și gaze OMV Petrom a semnat contractul de vânzare a parcului eolian Dorobanțu către o subsidiară a...

Închide