Piața de mașini-unelte din România depășește 250 milioane euro. Germania este principalul furnizor, dar și cel mai mare client

Piața locală de mașini-unelte s-a ridicat la 255,2 milioane euro în 2016, conform datelor anunțate de asociația germană a producătorilor de profil, VDW, care arată că Germania acoperă aproape 40% din importuri și este principala destinație de export a României în acest sector.

România a importat anul trecut mașini-unelte în valoare de aproape 232 milioane euro, cele mai importante țări furnizoare fiind Germania, cu o cotă de 38,2%, Italia (14,2%) și Franța (8,3%).

Producția locală de mașini-unelte s-a ridicat la 63,9 milioane euro în 2016, iar produse în valoare de 40,2 milioane euro au mers la export, Germania fiind cel mai mare client, cu o cotă de peste 18%.

Datele anunțate de Asociația Germană a Producătorilor de Mașini-Unelte au la bază estimări proprii și statistici internaționale de comerț exterior.

La nivel mondial, piața de mașini-unelte s-a situat în anul 2016 la valoarea de 67,7 miliarde euro, conform statisticilor VDW, această valoare fiind cu 3% sub nivelul anului precedent.

Producția industrială și cererea de mașini-unelte urmează să crească în anul 2017 cu 3,1 procente și ar putea atinge, în Europa, un avans de 3,6%, datorată evoluției pozitive din trei țări cheie (Italia, Spania și Franța).

După o pauză de patru ani, târgul lider la nivel mondial în domeniul prelucrării metalului, va avea loc din nou loc în Hanovra, între 18 și 23 septembrie. Expoziția EMO Hannover 2017 este organizată de Asociația Germană a Constructorilor de Mașini-Unelte, din Frankfurt / Main, Germania, prin dispoziția Asociației Europene de Maşini-Unelte CECIMO din Bruxelles, Belgia în cooperare cu Deutsche Messe AG, Hanovra.

EMO se poziționează ca târg lider la nivel mondial prin mărimea sa, internaționalitatea și numărul inovațiilor  ce vor fi prezentate aici . La jumătatea lunii martie 2017 erau înregistrate ca expozante în jur de 1.950 de firme din 42 de țări, pe o suprafață netă de peste 160.000 mp. Din Europa de Est s-au înscris aproape 60 de expozanți.

În anul 2013, au venit la EMO Hanovra  aproximativ 143.000 de vizitatori de specialitate, din peste 110 țări. Procentul vizitatorilor din afara granițelor Germaniei a fost de 42%.

„EMO Hanovra nu este numai cel mai important punct de întâlnire pentru toți actorii industriei de prelucrare a metalelor, referindu-ne astfel atât la producători, cât și la utilizatori. În mod tradițional, EMO este și un forum de inovație și trendsetter. EMO supune atenției temele importante din industria prelucrătoare a metalelor și le dezvoltă“, a afirmat Christoph Miller, director al departamentului de târguri al organizatorului EMO VDW, cu prilejul unei conferințe de presă organizate la București.

EMO Hanovra se concentrează în primul rând pe mașini-unelte de prelucrare prin așchiere şi mașini de deformare, sisteme de producție, scule de precizie, flux automatizat al materialelor, tehnologii computerizate, electronică industriala şi accesorii. Vizitatorii de specialitate ai EMO vin din toate branșele industriale importante, cum ar fi construcția de maşini şi instalații, industria auto și de componente, tehnologiile aeronautice şi aerospațiale, mecanică fină si optică, construcția de nave, tehnică medicală, construcția de unelte şi forme, construcții de oțel şi construcții uşoare.

EMO este o marca înregistrată a Asociației Europene a Constructorilor de Mașini-Unelte CECIMO.

German
Citește articolul precedent:
ABB achiziţionează B&R

Conturând leadership-ul în automatizarea industrială Achiziţionarea B&R (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH) va închide decalajul istoric al ABB în domeniul...

Închide