Plafonul finanțărilor prin Programul Româno-Elvețian pentru IMM-uri a fost majorat

Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) și CEC Bank au perfectat un act adițional la Convenția de colaborare în cadrul Programului Româno-Elvețian pentru IMM-uri, document care vizează majorarea plafonului finanțării unui client, până la suma de maximum 550.000 lei, și extinderea domeniilor de activitate eligibile, prin includerea sectoarelor IT&C și transporturi.

„MECRMA gestionează astăzi o paleta diversificată de instrumente de ajutor dedicate sectorului IMM. În întâlnirile cu mediul de afaceri am dezbătut problematica pârghiilor pe care le poate utiliza Guvernul pentru acoperirea nevoii de finanțare a sectorului antreprenorial românesc. Nu de puține ori, soluțiile viabile în rezolvarea acestei probleme reale, au venit chiar din partea mediului de business. Dialogul permanent cu antreprenorii în implementarea acestor scheme a condus la rezultate foarte bune, atât pentru beneficiarii acestor programe, cât și pentru economia națională, în ansamblul ei” a declarat Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în cadrul MECRMA.

În cadrul Programului Româno-Elvețian au fost acordate peste 200 de credite de investiţii, cu o maturitate de până la cinci ani, în principal companiilor din domeniul producţiei, turismului şi serviciilor medicale.

Totodată, facilitățile oferite de CEC Bank în cadrul acestui program au și o componentă socială importantă, urmărindu-se menținerea și/sau crearea de locuri de muncă sau sprijinirea tinerilor antreprenori și a tinerilor angajați. Astfel, au fost menținute, doar în acest an, peste 750 de locuri de muncă (din care 370 ocupate de femei) și au fost create peste 100 de noi locuri de muncă (din care 60 ocupate de femei).

Convenția de colaborare, încheiată în ianuarie 2014 între CEC Bank și MECRMA pentru derularea Programului Româno-Elvețian pentru IMM-uri, are ca scop susținerea prin credite de investiții a beneficiarilor IMM eligibili, fondurile programului fiind asigurate în proporție de 70% din contribuția elvețiană și 30% din fonduri proprii CEC Bank.

Domeniile de activitate eligibile, finanțabile în cadrul proiectului, sunt: producția, serviciile medicale, turismul, comercializarea sistemelor/echipamentelor specifice economisirii de energie şi a celor care utilizează resurse regenerabile pentru eficientizarea propriei activități.

 

German
Citește articolul precedent:
Continental Anvelope Timișoara a primit premiul de excelență Supplier Quality din partea General Motors Europe

Calitatea produselor și a procesului de producție, printre criteriile de selecție Peste 600.000 de anvelope livrate către General Motors în...

Închide