Portland Trust începe lucrările la a treia clădire a complexului de birouri Oregon Park

Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust și fondul american de investiții Ares Management LP încep faza finală a Oregon Park, proiectul de birouri urmând să fie finalizat la finele anului viitor, în urma unei investiții totale de 140 milioane euro.

„Începem lucrările la clădirea C, cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați, care va fi construită în oglindă față de clădirea B. Astfel, întreg proiectul Oregon Park va fi gata la sfârșitul anului viitor”, a declarat Robert Neale, proprietarul și directorul general al companiei de dezvoltare imobiliară Portland Trust.

Finalizarea clădirii C va încheia procesul de dezvoltare a Oregon Park, care va ocupa o suprafață netă închiriabilă de 70.000 metri pătrați.

Clădirea C va găzdui cel de-al doilea restaurant Stradale din cadrul complexului și ar putea include la parter un club de fitness, cu o suprafață de 1.500 metri pătrați. În plus, dezvoltatorul poartă discuții cu alte câteva companii locale pentru închirierea majorității spațiului rămas.

Terenul de patru hectare pe care este construit Oregon Park a fost achiziționat de la Gruppo Nusco în anul 2014. Clădirea A, care ocupă o suprafață de 20.000 metri pătrați, a fost închiriată integral de compania americană Oracle, iar clădirea B este în prezent aproape complet închiriată.

Deloitte Tehnologie, divizie a Deloitte dedicată serviciilor în tehnologia informației, ocupă în prezent 5.500 metri pătrați de spații de birouri, iar alți 3.600 metri pătrați au fost recent închiriați către două companii internaționale din domeniul tehnologiei. Printre ceilalți chiriași ai clădirii B se numără Medicover, Kambi, Europa FM, Markant și Euler Hermes.

„Dacă negocierile în desfășurare vor fi încununate de succes, este foarte probabil ca întreg spațiul clădirii B să fie închiriat până la finalul anului în curs”, arată dezvoltatorul.

Oregon Park este cel mai recent dintre cele trei proiecte mari de birouri dezvoltate de Portland Trust în zona Barbu Văcărescu – Floreasca, după Floreasca 169A (vândut în decembrie 2010 grupului sud-african de investiții NEPI) și Floreasca Park (achiziționat la finele lui 2015 de compania GLL Partner, cu sediul în München).

Din anul 1999, când și-a început activitatea în România, joint venture-ul format din Portland Trust și Ares Management a investit aproximativ 400 milioane de euro în dezvoltarea a 306.500 metri pătrați suprafață închiriabilă, reprezentând șase proiecte office în Capitală și un parc industrial în apropierea Bucureștiului.

Portland Trust, înfiinţată în anul 1997, are birouri în București și în Praga și a construit până în prezent peste 600.000 metri pătrați de spații comerciale noi.

German
Citește articolul precedent:
Supply Chain & Logistics Forum: cum arată sectorul industrial și logistic în 2017 și cum se adaptează managerii noilor cerințe?

BusinessMark lansează o nouă ediție „Supply Chain & Logistics Forum” Evenimentul este dedicat directorilor generali, operaționali, logistică, financiari, comerciali, de...

Închide